Opel zaradi uspešne astre uvaja dodatne izmene

Četrtek, 19 Maj 2011
Opel načrtuje nove izmene v tovarnah v Gliwicah (Poljska) in Ellesmere Portu (Velika Britanija) s katerimi bo zadostil veliko povpraševaje po modelih Astra Sports Tourer in petvratni Astra. Za obe tovarni je predvideno osem dodatnih izmen v maju, juniju in juliju.



Ob tem se je Opel odločil, da bo astro izdeloval tudi v tretji tovarni. Tako v Rüsselsheimu že potekajo priprave na začetek izdelave Astre. Inženirji so uspeli postaviti stroje in orodja za izdelavo petvratne različice Astre, kljub temu, da v tovarni poteka izdelava Insignie na polno.

Aprila je Opel že šesti mesec zapored, v primerjavi s enakim mesecem leto prej, dosegel rekordni tržni delež v Evropi. Tako se je 5,8-odstotni tržni delež Opla v Evropi aprila 2010 povečal na približno šest odstotkov aprila 2011. Obseg izdelave je bil v prvih štirih mesecih večji za 32.000 vozil, oziroma za 8,2 odstotka v primerjavi z enakim obdobjem lani. V tem času je opel prodal približno 420.000 vozil. Posebej uspešni sta modela Meriva in Astra Sports Tourer, obe vodilni v svojem razredu. V Nemčiji se je v prvih štirih mesecih leta 2011 prodaja astre sports tourer, v primerjavi z enakim obdobjem lani,  podvojila, v aprilu pa se je kar potrojila.

Karl-Friedrick Stracke, predsednik Adam Opel AG, je ob tem dejal: »Zahvaljujoč prenovljeni ponudbi, Opel krepi uspešnost poslovanja. Še posebej raste priljubljenost astre. S povečanim obsegom izdelave bomo lažje zmogli zadovoljiti povpraševanje kupcev. Z začetkom prodaje astre GTC prihodnje leto pa bomo zgodbi o uspehu tega avtomobila dodali novo, posebej športno stran