Opla Adam in Ampera prejela nagradi “Auto Trophy”

Petek, 23 November 2012

Opel je dosegel odmevno zmago na 25. izboru bralcev revije “Auto Zeitung”. Novi malček Adam je od bralcev prejel naziv “Auto Trophy” v razredu mestnih avtomobilov. Sočasno je opel ampera zmagala v kategoriji električnih vozil. Opel mokki je pripadlo tretje mesto v razredu cenovno dostopnih SUV (pod 30.000 evrov). V izboru, v katerem sodeluje splošna javnost, je 110.000 ljudi izmed 400 avtomobilov, ki so jih prav tako izbrali bralci, izbiralo svoje favorite v 30 kategorijah.


Zapeljiv Adam je z veliko prednostjo pred tekmeci osvojil prvo mesto v novi kategoriji mestnih avtomobilov. S 30-odstotnim deležem glasov je potisnil na drugo, oziroma tretje mesto VW up! in škodo ccitigo (26,3 odstotka in 8,9 odstotka glasov). Ampera se je uveljavila kot serijska zmagovalka saj je zopet zabeležila prepričljivo zmago. Premagala je tekmece iz premijskega razreda, kot sta Mercedes-Benz SLS AMG electric drive (15,2 odstotka glasov) in Audi R8 e-tron (14,9 odstotka glasov), s prednostjo več kot štirih odstotkov.

V imenu družbe Opel sta na prireditvi, ki ji je v Düsseldorf Classic Reimse prisostvovalo 250 gostov, nagrade sprejela Dr. Thomas Sedran, podpredsednik zadolžen za strategijo in Alfred E. Rieck, podpredsednik zadolžen za prodajo, marketing in poprodajo. Sedran je bil izjemno vesel nagrad, saj je bil letošnji izkupiček znamke Opel najboljši v zadnjem desetletju podeljevanja priznanj Auto Trophy.

»Naši zmagovalni avtomobili, Adam, Ampera in Mokka, so močne avtomobilske osebnosti, ki resnično izstopajo iz množice. Vsi trije so strateškega pomena za Opel, saj odkrivajo vizijo mobilnosti prihodnosti znamke ne le z okoljsko skladnostjo, marveč tudi s cenovno sprejemljivostjo inovativnih tehnologij.«

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper