Oplu podelili naziv Najbolj inovativna znamka 2010

Torek, 08 Junij 2010

V Kölnu so nedavno proglasili letošnje nagrajence »Plus X Award 2010«, največjega izbora v globalnem merilu za tehnološke, športe in tako imenovane lifestyle izdelke. Z Merivo, ki je zmagala v kategorijah inovativnost, dizajn, uporabnost in ergonomija ter Astro prav tako v vrhu kategorij dizajn, uporabnost in ergonomija, je bila Oplu na slavnostni razglasitvi namenjena zvezdniška vloga. Tudi zato, ker so mu ob treh zmagah v sedmih kategorijah, podelili tudi naziv najbolj inovativne znamke »Most Innovative Brand 2010«, v avtomobilski branži. Tako se je Opel zavihtel na vrh v konkurenci številnih premijskih in ekskluzivno športnih znamk. Ob vsem sta bili Meriva in Astra proglašeni za najboljša izdelka razreda, ki mu pripadata »Best Product of the Year 2010«.

V letošnji izbor za priznanja Plus X Award je bilo vključenih več kot tisoč izdelkov. Ocenjevanje je opravilo 144 članov žirije iz 32 držav, ki so nagradili posebne dosežke na področjih inovativnosti, kakovosti, dizajna, preprostosti uporabe, ergonomije in ekologije.

Po Opel Insigniji, ki so ji poleg številnih drugih priznanj podelili tudi Pečati kakovosti za inovativnost »Seal of Quality for Innovations«, za kamero na sprednjem delu avtomobila, je Opel z uspešnim nastopom v letošnjem izboru z Astro in Merivo ponovno dokazal svojo prodornost in strokovnost. »Zelo sem ponosen na vsa ta priznanja,« je dejal Alain Visser, podpredsednik družbe zadolžen za prodajo, marketing in poprodajo. »So namreč dokaz, da nam uspešnost in strokovnost na področjih kot sta dizajn ter uporabnost, s katerima gradimo prepoznavnost in veljavo znamke, priznavajo tudi nevtralni člani žirije izbora Plus X Award. Ob vsem se je ponovno izkazalo, da je izjemnega pomena tudi ergonomija, ki zmore odločno povečati dodatno vrednost izdelkov.«

Tudi zato združuje Meriva številne tehnološke in uporabne inovacije, kot so naprej odpirajoča se zadnja vrata, poimenovana FlexDoors, sistem prilagodljivega razporejanja, zlaganja in sestave zadnjih sedežev FlexSpace in sistem, ki omogoča individualno zasnovo podaljška sredinske konzole med prednjima sedežema FlexRail. Ta posebej prilagodljiv in vestranski enoprostorski avtomobil na slovenske ceste zapelje junija z vstopno ceno 13.990 evrov.

Nova Astra s petimi vrati pa poleg dizajna, uporabnosti in ergonomije, postavlja nova merila tudi glede gospodarnosti. Z izpustom le 109 g CO2 na kilometer vožnje in povprečno porabo goriva 4,1 l/km, namreč sodi Astra 1.3 CDTI ecoFLEX v razredu kompaktnih avtomobilov, med tiste s posebej omejeno porabo goriva. Prepričljivost in uspešnost Opel Astre dokazuje tudi že več kot 150.000 naročil v Evropi.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana