Osvežitev v ponudbi opel astre

Nedelja, 24 November 2013

Opel je astro, leto dni po osvežitvi celotne modelne družine, okrepil s tremi pomembnimi novostmi, po zaslugi katerih bo lažje stopala v korak s številno konkurenco.

Prva astrina novost je 1.6 litrski dizelski motor z oznako CDTI, kot del Oplove ofenzivne prenove motorne palete. Opremljen je z večtočkovnim vbrizgom in sistemom Start/Stop ter razvije 100 kW (136 KM) in 320 Nm navora. Z njim Astra do 100 km/h pospeši v 10,3 s, najvišja hitrost znaša 200 km/h. Po standardnem NEDC ciklusu v povprečju na 100 km porabi 3,9 l goriva in izpusti v ozračje 104 g CO2 na prevoženi km. Nov motor bo zamenjal obstoječi 1,7 CDTI motor s 96 kW (130 KM), od katerega je za 7 % zmogljivejši a hkrati tudi varčnejši, proizvede manj tresljajev in hrupa, čistost njegovega izpuha pa zadosti Euro 6 okoljski normi.

Druga novost je informacijsko zabavni sistem IntelliLink opremljen s sedem palčnim barvnim zaslonom, ki se po uporabi približuje pametnim telefonom. Osnovni sistem CD 600 IntelliLink infotainment, je opremljen s povezavo Bluetooth in funkcijo pretoka avdio vsebin. Ob tem je na voljo je tudi povezava USB. Izvedbi Navi 650 IntelliLink in Navi 950 IntelliLink vsebujeta tudi navigacijski sistem, ki je pri izvedbi 950 opremljen z zemljevidi in podatkovno bazo celotno Evrope. Ponuja tudi možnost glasovnega izbiranja želenih ciljev, kot tudi radio z USB povezavo, ki samodejno prepozna naslove pesmi, albume in izvajalce. Preko reže USB in priključka Aux-In je uporabnikom omogočeno tudi pregledovanje slik in prebiranje tekstovnih sporočil.

Tretja novost v modelu Astra je paket opreme Active, ki vsebuje dnevne luči v tehniki LED, sistem CD 600 IntelliLink, priključka Aux-in in USB ter notranje dekoracijske elemente v izvedbi Piano Black. Paket zaključujejo hrbtom prijazni, športno oblikovani usnjeni sedeži.
 

Tit Kurtin