Predsednik Opel Group sprejel nagrado Autobest 2015 za novo corso

Petek, 20 Februar 2015

Predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann je od predsednika žirije Dana Vardie, v hrvaški prestolnici prevzel prestižen naslov Autobest 2015 za novo corso. Majhen avtomobil iz Rüsselsheima je namreč zmagal v izboru in tako ponovno postal “Best Buy Car of Europe for 2015”. Z izjemnim razmerjem med vsebino in ceno je zmagal pred modeli: Hyundai i20, Škoda Fabia in Citroën C4 Cactus.

»Pri Oplu smo zelo ponosni na prestižen naslov Autobest 2015 za našo novo corso. Žiriji bi se zanj rad zahvalil v imenu celotne ekipe. Toliko bolj, ker z naslovom soglašajo tudi kupci. Doslej smo namreč za novo corso, od svetovne premiere na oktobrskem avtomobilskem sejmu v Parizu, zabeležili že 120.000 naročil. Tako se zgodba o uspešnosti corse, za katero se je doslej v 32 letih odločilo že 12,4 milijona kupcev, nadaljuje tudi z njeno peto generacijo,« je dejal včeraj na gala prireditvi v Zagrebu predsednik Opel Group dr. Neumann.

V imenu žirije, ki jo sestavlja 15 članov iz srednje in vzhodnoevropskih držav, je predsednik žirije Dan Vardie dodal: »Nova corsa je dokazala, da je veliki mali avtomobil. Vsi člani žirije so izpostavili argumente zaradi katerih je novi opel `The Best Buy Car of Europe in 2015`.«

Nagrada Autobest zastopa srednje- in vzhodno-evropske trge, ki v seštevku obsegajo 300milijonov prebivalcev. Gala prireditve, ki jo je v Zagrebu gostila igralka in pevka Mila Elegović, so se udeležili prominentni medijski in politični gostje.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper