Pričetek proizvodnje novega forda mondea

Torek, 27 Marec 2007

Manj kot 12 mesecev po uradnem začetku izdelovanja novega Ford S-MAXa in Galaxya, bo danes iz Fordove tovarne v Genku zapeljal popolnoma novi Mondeo. Investicija v proizvodno linijo v Genku je znašala 715 milijonov evrov in vključuje modernizacijo za vse tri nove modele. Ko bo proizvodnja stekla z maksimalno močjo, bo na dan proizvedenih skoraj 1.200 modelov Mondeo, S-MAX in Galaxy, ki so izvoženi v več kot 60 držav.

»Po mednarodnem priznanju in uspehu novega Galaxya in S-MAXa, ki je evropski avto leta 2007, novi Mondeo dopolnjuje Fordovo paleto v zelo pomembnem evropskem CD segmentu,« je dejal John Fleming, predsednik in CEO Ford Evropa.

»S predstavitvijo sodobne fleksibilne proizvodnje v preteklem letu, je tehnološko posodobljena Fordova tovarna v Genku ostala najpomembnejša za proizvodnjo Fordovih večjih osebnih vozil,« je dodal.

Od danes naprej se bo v tovarni Genk na isti proizvodni liniji izdelovalo kar pet različnih modelov. To so modeli: S-MAX, Galaxy, Mondeo 4-vratna, 5 –vratna različica vključno s karavanom. Genk je tudi edina tovarna, ki proizvaja naštete modele.

Več kot 12.6 milijonov vozil je bilo proizvedenih v Fordovi tovarni Genk, od njenega odprtja v letu 1964. Belgijska tovarna je najsodobnejša Fordova tovarna za izdelavo vozil v Evropi. Vključno z Volvo proizvodnjo ima družba Ford Motor Company v Belgiji največji delež, gledano po deležu avtomobilskih družb, in predstavlja 50 odstotni delež na področju avtomobilske proizvodnje, zaposlitve in izvoza. V tovarni je zaposlenih 5.800 delavcev.

Predstavitev novega Mondeo bo v Evropi potekala od prve polovice poletja.

 

Summit Motors