Prodanih 850.00 fiest

Ponedeljek, 18 Oktober 2010
Ford fiesta – največja prodajna evropska uspešnica – utrjuje odličen položaj. Septembra je bila v Evropi, le dve leti po predstavitvi, prodana že 850.000 Fiesta. Ford fiesta je v oktobru zabeležila tudi nov mejnik, saj je bilo globalno prodanih že preko 1 milijona avtomobilov. Fiesta je sedaj na voljo na petih kontinentih in proizvedena v petih različnih Fordovih tovarnah po vsem svetu.



Fordova odlična prodajna paleta je pripomogla k ohranitvi trdne pozicije druge najboljše evropske blagovne znamke pri prodaji osebnih vozil v mesecu septembru in celotnem letu 2010. Ford v septembru beleži drugo mesto v prodaji tudi pri gospodarskem programu. Uspešni rezultati in prodaja so bili doseženi navkljub zmanjševanju skupnega volumna v avtomobilski industriji, kjer v septembru beležimo najnižji tržni delež na 19 evropskih trgih po letu 1995.

Ford je ohranil vodilno pozicijo na trgu v Veliki Britaniji, na Danskem, Madžarskem, Irskem in v Turčiji. Hkrati je Ford letos vodilni uvoznik v Italiji in na Češkem. Celotna evropska prodaja se zmanjšuje že šesti mesec zapored in je padla za 7.5 odstotkov ali na 1.407.000 vozil, kar je najnižje po letu 1995. Ford predvideva, da bo celotna prodaja znašala med 14 in 15 milijoni prodanimi vozili v letu 2010, kar je za 1.5 milijona manj od lani.

»Ford ostaja eden izmed najmočnejših akterjev v evropski avtomobilski industriji. 'Product-led' strategija v Evropi je nadvse uspešna, zato jo bomo ohranili in izvajali tudi v prihodnje,« je dejal Ingvar Sviggum, podpredsednik za marketing, prodajo in poprodajo pri Ford Evropa. »Ford načrtuje ohranitev konkurenčne pozicije in svojega položaja, kljub težki situaciji na trgu. Vse to bo doseženo z izravnavo prihodkov, skupnega volumna in tržnih stroškov. Stranke danes pričakujejo sodobne, varne, učinkovite, okolju prijazne avtomobile. Odziv na naša najnovejša vozila, vključno z novim C-maxom, mondeom in prihajajočim focusom v 2011, nas navdaja z optimizmom za prihodnost.«, je še dodal Sviggum.

Ford je skupno prodal 127.500 novih vozil (-24.600 vozil) ali 16,2 odstotka manj kot septembra 2009. Tržni delež na teh trgih je znašal 9.1 odstotka, ali 0.9 odstotne točke manj kot septembra 2009. Tržni delež se je v septembru povečal na petih od 19 glavnih evropskih trgov.