Prve dobave opel ampere

Sreda, 29 Februar 2012

Skladno z načrti so stekle prve dobave električnega avtomobila Opel Ampera. Število naročil v Evropi je že skoraj 6000 in največ jih prihaja iz držav Beneluksa, Nemčije in Velike Britanije. Opel z ampero dosega prodajne cilje in opaža, da so kupci v veliki meri poslovni uporabniki. Že čez dva meseca, konec aprila, prihaja ampera tudi v Slovenijo.


»Dobava prvih avtomobilov poteka brez težav, zato lahko zadovoljno potrdim, da se naš prodajni načrt 10.000 enot v letu 2012 uspešno izvaja,« pravi Enno Fuchs, direktor Opla zadolžen za zagon e-mobilnosti. »Zelo smo zadovoljni, da lahko naši kupci končno vozijo revolucionarno ampero

A ampera ni požela le velikega zanimanja kupcev. Industrijski strokovnjaki, predstavniki medijev in celo tekmeci, so ji podelili številna priznanja in nagrade. Zmagala je v okrog 30 izborih in je ob vsem tudi finalistka letošnjega izbora za avtomobil leta. Pred nedavnim ji je Euro NCAP podelili tudi najvišjo oceno varnosti petih zvezdic (po lanskih merilih).

Večina kupcev ampere je vozila avtomobil premijskih znamk. Zamenjali ga bodo za ampero, saj jih je pritegnila možnost, da med prvimi uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo. Želijo namreč biti del revolucije električne mobilnosti, v kateri ima Opel vidno vlogo. Naročila so v največji meri prišla s strani lastnikov oziroma upravljalcev večjih voznih parkov ali poslovnih uporabnikov avtomobilov. Tipični kupci velikih vozni parkov, ki so naročili ampero v sorazmerno velikem obsegu in ji namenili opazno vlogo v svojih poslovnih načrtih, so velika lizing podjetja. Mednje sodijo največje družbe te vrste Lease Plan, ALD in Europcar. Ob tem so se tudi druge družbe, globalno prepoznavnih znamk, odločile, da z vključitvijo ampere v vozni park, javno izpostavijo svoj odgovoren odnos do okolja.

Kolesa opel ampere vseskozi poganja električna energija. Povsem brez emisij je vožnja na razdalji od 40 do 80 km, odvisno od konfiguracije terena in sloga vožnje. Kadarkoli se akumulatorski sklop izprazni, se samodejno zažene motor na notranje zgorevanje v vlogi generatorja. To podaljša doseg avtomobila na več kot 500 km, ne da bi se bilo ob tem potrebno ustaviti ob polnilni napravi, oziroma bencinskem servisu.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper