Prvih 500 mustangov za Evropo je zmanjkalo v 30 sekundah

Nedelja, 01 Junij 2014

Za rezervacijo enega od prvih 500 novih fordov mustangov v Evropi se je, med finalno tekmo Lige prvakov UEFA, na spletu registriralo več kot 9300 navdušencev. Prvih 500 registracij je bilo zabeleženih samo 30 sekund po začetku tekme med moštvoma klubov Real Madrid CF in Club Atlético de Madrid, ki se je po podaljških končala z rezultatom 4:1. Bodoči srečni lastniki obveščeni v naslednjih nekaj tednih. Novi ford mustang pa bo v Fordovih prodajnih salonih naprodaj naslednje leto.

Zavedali smo se, da prihod novega forda mustanga v Evropo spremlja veliko vznemirjenje, a kljub temu nas je osupnil odziv med finalom Lige prvakov UEFA,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Obdobje forda mustanga v Evropi se je resnično začelo na prav poseben način.”

Med tekmo sta bila na voljo kupe v rdeči barvi Race Red in Magnetic Silver srebrn kabriolet, oba pa bosta navduševala s posebnim paketom opreme. Kupci so lahko izbirali med Fordovim povsem novim 2,3-litrskim motorjem EcoBoost ter 5,0-litrskim motorjem V8. 500 novih Mustangov so porazdelili med 20 držav. V naslednjih nekaj tednih bo Ford vzpostavil stik z navdušenci iz vsake od teh držav, ki so bili najhitrejši na spletu, in jih obvestil o uspešni rezervaciji. Vsak uporabnik bo nato povabljen, da v nadaljevanju tega leta dopolni svoje naročilo v prodajnem salonu.

Kot uradni dobavitelj vozil Lige prvakov UEFA v sezoni 2013/2014 je Ford zagotovil več kot 900 vozil za uradno uporabo. Več kot 200 Fordovih vozil je prevažalo pomembneže in uradne osebnosti v času letošnjega finala, Ford Mustang pa je zmagovalni pokal prepeljal iz festivala prvakov UEFA na stadion Estádio do Sport Lisboa e Benfica v Lizboni.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper