Rolls-Royce obeležil zaključek Olimpijskih iger

Četrtek, 16 Avgust 2012

Rolls-Royce je zaključel letošnjih Olimpijskih Iger v Londonu obeležil s posebnim mejnikom v zgodovini te znamke. Predstavljeni so bili trije modeli luksuznega kabrioleta phantom series II drophead coupe v posebni izvedbi.


Rolls-Royce je prvič v 108-letni zgodovini znamke zamenjal znamenite RR logotipe.

In kakšen poseben mejnik naj bi predstavljali ti trije avtomobili? Rolls-Royce je prvič v 108-letni zgodovini znamkezamenjal znameniti RR logotip na amski za posebnega priložnostnega. Na njem vidimo Rolls-Royceov "Spirit of ecstasy" z znamenito "Union Jack" zastavo združenega kraljestva. Na samem logotipu se nahaja tudi komemoracijski napis London 2012.

Poleg omenjenega logotipa, so trije predstavljeni avtomobili vsi pobarvani v posebno "english white" belo barvo. V notranjosti je RR znak na volanu prav tako zamenjan s posebnim logotipom olimpijske bakle. Na enak način so bili zamenjani tudi pokrovčki litih platišč, katere sedaj krasi napis olimpijskega slogana: "Citius, Altius, Fortius", ki v prevodu pomeni: "Hitreje, višje, močneje". Vsak izmed omenjenih avtomobilov phantom series II drophead coupe, ima na pragu vstopnih vrat nameščeno tablico z napisom "One of three", ki seveda pomeni "Eden izmed treh". Ekskluzivnost je tako zajamčena.

Jože Novak