Rolls-Royce praznuje 10 let nove dobe

Četrtek, 03 Januar 2013

1. januarja 2003 se je uradno odprl novi dom ponovno obujene luksuzne znamke Rolls-Royce Motor Cars, v Goodwoodu. Minuto po polnoči so prvemu kupcu predali prvi novodobni avtomobil – Phantoma. Pričelo se je obdobje ponovnega vzpona avtomobilske legende.



Novi phantom je sprva nastajal kot resnična eksotika – le en na dan. Do konca leta 2013 so proizvodnjo povečali na 3 vozila dnevno. Danes, 10 let kasneje, zaposleni izdelajo 20 rolls-roycev na dan. Proizvodnja pa obsega 6 modelov iz dveh modelskih družin – Ghosta in Phantoma. Kar 90 % vozil izvozijo, vedno več pa je naročnikov z individualnimi željami.

Rolls-Royce je zadnjih 10 let doživljal navdušene kritike ljubiteljev prestiža, temu ustrezno se je prodaja v letu 2011 povzpela do rekordnih količin v 107-letni zgodovini. Leta 2003 so pričeli s 400 zaposlenimi, danes jih je preko 1400. V letu 2012, ko so predstavili tudi prenovljenega phantoma  – Series II – so zaposlili 100 novih delavcev. Več kot 80 % zaposlenih živi v radiju 15 milj, zvestoba delavcev pa je med največjimi v industriji!

Rolls-Royce je odlična zgodba britanskega uspeha in zelo sem ponosen, da lahko praznujemo 10 let odličnosti,” je poudaril Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor Rolls-Royce Motor Cars. “Renesansa najbolj slavne avtomobilske znamke na svetu in ustvarjanje ter razvoj doma podjetja Rolls-Royce je bilo izjemno in uspešno potovanje. Čestitam ekupi Rolls-Roycea v Goodwoodu in po celem svetu za njihovo strast! Optimistično se lahko veselimo skupnih nadaljnjih 10 let!

Aleksander Praper