Seat exeo ST je v Nemčiji postal „službeni avto leta 2009“

Petek, 24 Julij 2009

V letošnjem letu so se na vrh nemške lestvice najboljših službenih avtomobilov uvrstili kar štirje SEAT-ovi modeli. Podeljevanje nagrad poteka v organizaciji strokovne revije Firmenauto ter nemške organizacije DEKRA, vozila pa je preizkusilo in ocenilo 150 vodij voznih parkov. Novi exeo ST je v svoji kategoriji slavil zmago, medtem ko si je po mnenju žirije v skupni razvrstitvi prislužil tretje mesto. Poleg tega je altea XL zasedla drugo mesto med kompaktnimi enoprostorci, ibiza je bila druga v kategoriji malih avtomobilov s tujih trgov, Leon pa tretji med kompaktnimi limuzinami.

To je prva nagrada, ki jo je exeo ST prejel po nedavni uvedbi na trg. SEAT-ov novi model je prehitel svoje tekmece z odličnimi zmogljivostmi in skromno porabo goriva, obenem pa tudi z značilnim designom in uglajeno športnostjo. To je resnično dobra izbira za kupce na zelo konkurenčnem trgu službenih vozil.

Altea XL je nedvomno naredila vtis na žirijo s svojim inovativnim designom, prostorno potniško kabino in bogato ponudbo opreme. Njeno drugo mesto v kategoriji kompaktnih/mini enoprostorcev dopolnjuje prvo mesto altee v letošnjem poročilu organizacije DEKRA. V tem poročilu so analizirane napake vozil pri različnem številu prevoženih kilometrov. Altea je zmagala v kategoriji enoprostorcev z med 50.000 in 100.000 prevoženimi kilometri.

S paleto motorjev, ko slovijo po majhni porabi goriva in nizkih emisijah, ter z bogato ponudbo serijske opreme, je ibiza v svoji kategoriji osvojila drugo mesto. S tem izjemnim rezultatom ta španski model jasno utrjuje vodilni položaj v svojem segmentu.

Spremenjen design, posodobljena paleta motorjev, značilna športnost in praktična karoserijska zasnova s petimi vrati so bili odločilni razlogi za to, da si je po mnenju žirije tretje mesto v kategoriji kompaktnih limuzin prislužil leon 2009. SEAT je tako na letošnjem nemškem izboru najboljših službenih avtomobilov slavil fantastičen skupni rezultat.

 

Porsche Slovenija