Seat ibiza ECOMOTIVE prejela priznanje “ECOBEST 2008”

Sreda, 05 November 2008

Nova SEAT Ibiza ECOMOTIVE je prejela nagrado “ECOBEST 2008”, tj. priznanje za najbolj ekološko vozilo leta. To nagrado vsako leto podeljuje organizacija AUTOBEST in pomeni veliko za SEAT in njegova prizadevanja, da s proizvodnjo vozil z zmanjša­nimi emisijami CO2 prispeva k varovanju okolja. .Ibiza ECOMOTIVE je prvo vozilo, ki ima v homologaciji zapisano, da znašajo izpušne emisije samo 98 g/km, pri čemer ima pet vrat in vgrajeno klimatsko napravo – to pa sta tisti dve točki, zaradi katerih je novi SEAT-ov model prehitel tekmece, kot sta denimo Ford Fiesta Econetic in Toyota iQ.

AUTOBEST je edina neodvisna institucija, ki spremlja tržišča držav v vzponu. Letos je bila njena žirija sestavljena iz predstavnikov 15 držav. Najpomembnejši kriteriji v postopku izbiranja so npr. cena vozila, servisna mreža, distribucija nadomestnih delov, raznolikost, design in tehnologija.

Člani žirije s posebno pozornostjo upoštevajo tudi napore avtomobilskih proizvajalcev ter natančno ocenjujejo naložbe, nove delovne priložnosti, ekološke pobude in podporo, ki jo ti proizvajalci nudijo evropskim regijam v vzponu.

Nova SEAT Ibiza ECOMOTIVE, ki so jo prvič predstavili na nedavnem pariškem avtomobilskem salonu, je najbolj ekološki avtomobil v svojem segmentu. Poganja jo motor 1.4 TDI z 59 kW (80 KM). Opremljena je s filtrom za trdne delce (DPF). Njene emisije CO2 so na ravni pod 100 g/km, poraba goriva pa je izjemno nizka: 3,7 l/100 km.

 

Porsche Slovenija