Seat ibiza prejela oblikovalsko nagrado “red dot”

Sreda, 19 Marec 2008

Za novo SEAT Ibizo se je leto 2009 začelo tako, kot se je končalo lansko leto: z nagradami in priznanji, ki hvalijo njeno kakovost, natančnost in inovativni design. Prav na področju oblikovanja je Ibiza prekosila vse svoje tekmece: osvojila je prestižno nagrado “red dot” v kategoriji produktni design. .

Ibiza SC je prejela nagrado “red dot” za vrhunsko kakovost, Ibiza s petimi vrati pa si je kot najboljša med najboljšimi za svoj visokokakovostni design prislužila celo najvišje priznanje, nagrado “red dot: best of the best”. Design je brez dvoma ena od ključnih prednosti novega modela znamke SEAT. Posebnost sprednjega dela so linije, ki povzemajo obliko puščice, ter nizek položaj žarometov in mreže hladilnika. V skladu s prvim modelom, ki ga je kot vodja oblikovanja pri znamki SEAT zasnoval Luc Donckerwolke, je za novo Ibizo značilna tudi izpopolnjena dinamična bočna linija, ki kot vmesni člen povezuje ramenski predel in športna kolesna ohišja.

V 17 kategorijah se je za nagrade, ki jih podeljuje oblikovalski center nemške dežele Severno Porenje-Vestfalija, potegovalo 3.231 izdelkov iz 49 držav. Pri novi SEAT Ibizi je 27-članska žirija izpostavila inovativnost, funkcionalnost, kakovost, ergonomijo in predanost varovanju okolja.

Nova SEAT Ibiza je trenutno na voljo v tri- in petvratni izvedbi. Kupci lahko izbirajo med šestimi motorji (tremi bencinskimi in tremi dizelskimi), prvič pa je na voljo tudi 7-stopenjski menjalnik DSG.

Najbolj priljubljeni model španske avtomobilske znamke bo prejel obe nagradi na prireditvi, ki bo 29. junija potekala v teatru Aalto v Essnu (Nemčija).

 

Porsche Slovenija