SEAT je na GTI srečanju predstavil najhitrejšega karavana z Nürburgringa

Ponedeljek, 18 Maj 2015

Z rekordnim časom 7:58 min se je SEAT Leon ST Cupra izkazal kot najhitrejši karavan na Severni zanki Nürburgringa. Svetovno premiero je ta ekstremno zmogljivi karavan doživel na letošnjem srečanju ob Vrbskem jezeru v Avstriji. SEAT je pred 200.000 ljubitelji znamk Volkswagnovega koncerna predstavil pet športnih izvedb leona.

SEAT leon ST cupra

SEAT je v Ribnici ob Vrbskem jezeru prvič predstavil leona ST cupra, ki premore 280 KM. Španski dirkač in ambasador znamke SEAT Jordi Gené je s tem avtomobilom s sprednjim pogonom Severno zanko Nürburgringa prevozil v odličnem rekordnem času 7:58 min in tako dokazal njegov športni potencial. Športni karavan ima vgrajen turbo bencinski motor z 206 kW (280 KM), elektronsko uravnavano prečno zaporo na sprednji premi (iz leona cupre) in 6-stopenjski ročni menjalnik.

Na letošnjem kultnem dogodku je bil ta avtomobil s sprednjim pogonom predstavljen tudi s posebnim paketom Black. Obarvan je bil v dinamično sivo barvo in posajen na 19-palčna aluminijasta platišča, za katerimi so zavorne kolute objemale 4-batne visokozmogljive čeljusti Brembo.

Že tradicionalno je SEAT na srečanju ob Vrbskem jezeru predstavil tudi najbolj ekstremno izvedbo leona. Avstrijski dirkač Mario Dablander, ki nastopa na dirkah za pokal Seat Leon Eurocup 2015, je po dirki na Portugalskem razstavil svojega SEAT Leona CUP RACER.
 

SEAT leon SC cupra in SEAT leon 5D Cupra

SEAT je predstavil tudi dve posebni izvedbi leona cupre z 280 KM. Trivratni sivi SEAT leon SC cupra je bil opremljen z barvnim paketom Performance Orange, ki z oranžno lakirano mrežo hladilnika, barvno usklajenimi ogledali in v oranžni barvi obdelanimi platišči poudarja športnost sivega vozila. Enako kot leon ST cupra je bil tudi ta model postavljen na 19-palčna kolesa in opremljen z visokozmogljivimi zavorami.

Leon 5D Cupra je bil razstavljen v nevadsko beli barvi skupaj s paketom Black Line. Zaznamujejo ga vstopne letve na prednjem delu, stranska usmernika zraka na zadku in 19-palčna aluminijasta platišča v visokosijajni črni barvi.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper