SEAT je napovedal novega SUV-eja, ki bo večji od atece

Petek, 24 Marec 2017

SEAT bo okrepil svojo produktno ofenzivo, ki se je začela z ateco, še s tretjim modelom SUV, ki bo prihodnje leto postal novi paradni konj znamke. Novi španski SUV bo uvrščen en segment višje kot ateca in bo na voljo tako s 5 kot tudi s 7 sedeži.

Pred tem, v drugi polovici letošnjega leta, bo SEAT začel tržiti model Arona, ki sodi v segment kompaktnih križancev, izdelovali pa jo bodo v Martorellu na isti platformi kot Ibizo. Proizvodnja novega športnega terenca, najavljenega danes, bo potekala v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu, kar bo znotraj koncerna zagotovilo večje sinergije in maksimalno izkoriščenost platforme MQB A2, ki jo že uporabljajo v Wolfsburgu. Predvidevamo lahko vozilo, ki bo vzporednica odlično prodajani škodi kodiaq.

Luca de Meo, predsednik družbe SEAT, je novi SUV najavil z velikim zadovoljstvom: "S tem avtomobilom bomo pridobili nove kupce, še dodatno povečali ugled znamke in si zagotovili možnosti za ustvarjanje večje razlike v ceni. Zasnovali ga bodo oblikovalci v Barceloni, proizvodnja pa bo potekala v Nemčiji. S tem se bodo vezi med SEAT-om in Volkswagnom še dodatno okrepile."

Z novim SUV-jem se bo modelska ofenziva nadaljevala tudi po letu 2017 in bo pripomogla k nadaljnjemu izboljšanju finančnih rezultatov znamke v prihodnjih letih. Podjetje je novi model najavilo med predstavitvijo letnih rezultatov. Z dobičkom iz poslovanja v višini 143 milijonov evrov je SEAT v letu 2016 zabeležil najboljši rezultat v svoji zgodovini.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper