SEAT leon cupra dosegel nov rekord na Nürburgringu

Ponedeljek, 10 Marec 2014

SEAT leon cupra je na Nürburgringu za približno 10 sekund izboljšal zadnji rekordni čas, ki ga je doseglo vozilo s pogonom spredaj na »severni zanki«. SEAT je pridobljeno znanje uporabil pri serijskem modelu Leon Cupra Performance Pack, ki je ena od zanimivosti avtomobilskega salona v Ženevi.

Novi SEAT leon cupra je svoje izjemne zmogljivosti pokazal s prepričljivim rekordom, doseženim na najbolj zahtevnem dirkališču na svetu. Doseženi rekordni čas 7 minut in 58,4 sekunde je SEAT dosegel z leonom cupra, opremljenim z opcijskim paketom Performance Pack, ki vključuje visokozmogljive zavore Brembo, posebej oblikovana 19-palčna aluminijasta platišča in možnost izbire pnevmatik Michelin Pilot Sport Cup 2.

Povprečna hitrost je bila 155 km/h, najvišja hitrost, dosežena na odseku Tiergarten, pa 242 km/h. Površina dirkalne steze je bila suha, zunanja temperatura 10 ºC, temperatura steze pa 8 ºC. Brez dvoma je imel zasluge za takšen izjemni rekordni čas ne le izvrsten avtomobil, pač pa tudi voznik, ki je bil kos situaciji. Leona cupro 280 je pilotiral španski voznik Jordi Gené, SEAT-ov uradni voznik med letoma 2003 in 2010 na evropskih (ETCC) in svetovnih prvenstvih turnih vozil (WTCC) kot tudi na ostalih tekmovanjih. Bil je tudi član razvojne ekipe Leona CUPRE na Nürburgringu.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper