Seat v centru pozornosti salona v Barceloni

Sreda, 14 Maj 2008

V četrtek, 7. 5. 2009, je SEAT na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Barceloni naredil zares nepozaben vtis, saj je svetovni javnosti premierno razkril pet novih vozil. Predsednik uprave družbe SEAT Erich Schmitt je novinarjem ponosno predstavil novosti in razložil strategijo, za katero so se odločili pri španskem avtomobilskem proizvajalcu..

SEAT z novostmi razodeva edinstveno sodobno paleto vozil, na čelu z novo Ibizo Bocanegra – vozilom, ki s svojim drznim športnim videzom – zlasti sprednjega dela – nikakor ne bo neopaženo. Poleg tega SEAT praznuje 25. obletnico legendarne Ibize, daleč najbolj priljubljenega SEAT-ovega modela. Ob tej edinstveni priložnosti so izdelali posebno, jubilejno izvedbo nove Ibize. Poleg tega SEAT razstavlja tudi vse štiri generacije modela, tako da si obiskovalci salona lahko ogledajo, kako se je Ibiza razvijala od uvedbe leta 1984 pa do danes.

Dve nadaljnji posebnosti na SEAT-ovem razstavnem prostoru sta novi Leon CUPRA 2009 in nova Ibiza FR – vozili, ki bogatita SEAT-ovo paleto športnih vozil, in združujeta impresivno silhueto s prvovrstnimi voznimi lastnostmi.

Posebno pozornost pa zasluži tudi končna različica Exea ST, ki je bil javnosti predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Nedvomno je to za SEAT zelo pomembna predstavitev, ki je prišla ob pravem času, saj je organizacija The Natural Step (TNS) v svojem poročilu o okolju prijaznih vozilih (Greencar report) objavila odlične prodajne rezultate za mesec marec. SEAT je vodilni na seznamu registriranih modelov, katerih emisije škodljivih izpušnih plinov so nižje ali enake 120 g/km, saj je bilo od januarja do marca 2009 registriranih skupaj 6.517 vozil, od tega kar 4.257 vozil SEAT Ibiza, ki je tako najbolje prodajani model z zgoraj navedeno emisijo škodljivih izpušnih plinov.

Nova jubilejna Ibiza: zaslužen hommage

SEAT Ibiza je svetovno premiero doživela na pariškem avtomobilskem salonu leta 1984. To je bil nepozaben dan, s katerim se je začela zgodba o uspehu, ki se nadaljuje še danes – z nedavno uvedbo četrte generacije najbolj znanega SEAT-ovega modela.

Ibiza je pomemben mejnik v zgodovini španske znamke. Zato SEAT ob njeni 25. obletnici na avtomobilskem salonu v Barceloni razstavlja posebno jubilejno izvedbo modela, ki bo na voljo kot SC in kot 5-vratna različica z 1,4-litrskim motorjem z močjo 62 kW (85 KM) ali 1,9-litrskim motorjem TDI z močjo 77 kW (105 KM) ter paketom opreme Sport.

Ta edinstvena izvedba bo imela klimatsko napravo, zatemnjena stekla, 17-colska aluminijasta platišča, poklopni zunanji ogledali, stikalo za deaktiviranje sovoznikove zračne blazine, vtičnico USB in Bluetooth.

SEAT je za avtomobilski salon v Barceloni pripravil tudi razstavo vseh štirih generacij Ibize. Obiskovalci si lahko ogledajo razvoj Ibize vse od njene uvedbe, vključno z reprezentativnim modelom vsake generacije, zaradi katerih je model postal ikona mnogih generacij mladih Špancev in avtomobilističnih navdušencev.

 

Porsche Slovenija