SEAT začenja novo dirkalno sezono z leonom cup racer

Torek, 16 Februar 2016

SEAT še naprej z vsem srcem ostaja zavezan motošportu. V sezoni 2016 bo prvenstvo SEAT Leon Eurocup znova potekalo na nekaj najbolj vznemirljivih dirkališčih. Po dve hitrostni preizkušnji se bosta odvili ob vsakem od sedmih tekmovalnih koncev tedna v šestih evropskih državah.

Tekmovalci se bodo med seboj pomerili z enotnimi vozili SEAT Leon Cup Racer – dirkalniki z močjo 243 kW (330 KM) in širokim naborom profesionalnih tehnologij. Ekipe iz 22 držav trenutno uporabljajo več kot 100 teh dirkalnikov v najrazličnejših dirkalnih serijah in so izjemno uspešne tudi v novi mednarodni seriji turnih avtomobilov TCR. Že v prvi sezoni, lansko leto, je švicarski voznik Stefano Comini osvojil naslov prvenstva v leonu cup racer.

Cup Racer je za novo sezono v mnogo podrobnostih dodatno izpopolnjen. Odslej je še hitrejši in poskrbel bo, da bo spremljanje dirk za oboževalce še bolj vznemirljivo. Novost v tej sezoni je dodatna izvedba Cup Racer TCR. Namesto menjalnika DSG ima sekvenčni menjalnik in je posebej prilagojena za vzdržljivostne preizkušnje in vsa prvenstva TCR. Cup Racer z menjalnikom DSG je pri oddelku SEAT Sport mogoče naročiti za 85.000 EUR (brez davka). Cup Racer TCR, opremljen s sekvenčnim menjalnikom, pa je na voljo za 110.000 EUR (brez davka).

SEAT Leon Eurocup 2016

Na koledarju za leto 2016 je sedem terminov za tekme na najboljših dirkalnih stezah v Evropi:

• 23./24. april: Estoril, Portugalska
• 14./15. maj: Silverstone, Velika Britanija
• 4./5. junij: Paul Ricard, Francija
• 16./17. julij: Mugello, Italija
• 10./11. september: Red Bull Ring, Avstrija
• 17./18. september: Nürburgring, Nemčija
• 29./30. oktober: Montmelo, Španija

Ti konci tedna bodo prava paša za oči z vrsto najrazličnejših treningov in z dvema hitrostnima preizkušnjama. Na voljo bo servisna ekipa oddelka SEAT Sport, ki bo zasebnim amaterskim ekipam nudila tehnično podporo.

"Amaterski športni avtomobilizem je za nas izjemno pomemben. Cup racer je že od prvega dneva naprej vrhunsko zmogljiv in uspešen dirkalnik. Za to sezono smo ga sistematično izpopolnili, tako da je zdaj še hitrejši. In z izvedbo TCR zdaj ponujamo tudi vozilo, ki je optimalno prilagojeno za vzdržljivostne preizkušnje," je povedal dr. Matthias Rabe, podpredsednik družbe SEAT S.A., odgovoren za raziskave in razvoj.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper