Slovenska dobrodelna odprava Gremo v Mongolijo uspešno na cilju

Sreda, 20 Avgust 2014

Predstavnika slovenske dobrodelne odprave Mongol Charity Rally Katja Kern in Matej Meglič sta dosegla ciljno destinacijo v Mongoliji in tako svoje vozilo uspešno prepeljala iz Slovenije do mongolske prestolnice Ulaanbaatar. Avtomobilom Ford Ranger 2,5 TDCi letnik 2006, ki je opremljen z Dunlopovimi pnevmatikami, je tako pripravljen na nove lastnike in bo zagotovo dobro služil lokalni skupnosti v tej manj razviti azijski državi.

Sorodni članki:

Mlad par, predstavnika slovenske ekipe FENNECteam, je zadnji mesec preživel na poti iz Slovenije v Mongolijo, ki je bila dolga približno 16.000 kilometrov. Pri tem je prečkal več evropskih in azijskih držav; vse od Madžarske in Slovaške, do Rusije, Kazahstana in Kirgizistana.

Katja in Matej sta ob prihodu na cilj povedala: »Ford, opremljen s pnevmatikami Dunlop, sva predala organizaciji GO HELP MONGOLIA, ki ga bo v septembru podarila lokalni skupnosti za prevoz otrok v šolo. Prevozila sva skoraj 16.000 kilometrov in to brez ene same tehnične težave. Pri tem pa naju je pot peljala po takšnih cestah, da jim Slovenci sploh ne bi več rekli ceste. Tako sva se na lastni koži prepričala, da bo ford z Dunlop pnevmatikami tudi v Mongoliji še dolgo služil svojemu namenu!«

S projektom sta Katja in Matej pomembno priskočila na pomoč mongolski lokalni skupnosti; poleg donacije avtomobila sta namreč izročila tudi denarni prispevek v višini 1.000 britanskih funtov, ki bo namenjen za izgradnjo šole. Projektu v skupni vrednosti 55.000 EUR so se priključili tudi različni sponzorji, ki so omogočili njegovo uresničitev. Med njimi je bilo tudi kranjsko podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires, ki je izbrani avtomobil Ford Ranger 2,5 TDCi opremilo z Dunlopovimi pnevmatikami.

Več o njunem popotovanju si lahko preberete na blogu: http://gremovmongolijo.com/blog/.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper