Uraden začetek izdelave opla adama

Sobota, 12 Januar 2013

Opel je v četrtek, v svoji tovarni v Eisenachu, slavnostno zagnal serijsko izdelavo modela Adam, v proizvodnjo katerega so vložili 190 milijonov evrov. Prisotni so bili številni posebni gostje, gospodarski minister Turingije Mattias Maching in podpredsednik upravnega odbora Opla dr. Thomas Sedran pa sta ob tem posebej poudarila, da je Opel edini izdelovalec avtomobilov, ki ne le razvija, marveč tudi izdeluje majhen avtomobil v Nemčiji.

»To je poseben trenutek za Eisenach in za celotno družbo Opel. Adam je namreč izstopajoč, inovativen, posebej uporaben, saj združuje pionirski duh, ki pelje Opel v novo obdobje,« pravi Steve Girsky, predsednik nadzornega sveta Opla, podpredsednik GM in predsednik GM Europe.

Sedran: »Adam je izjemen dokaz zaupanja naši tovarni v Eisenachu in celotni Nemčiji.« Z izjemnimi možnostmi individualizacije je Adam izjemen izziv za načrtovanje, logistiko in samo izdelavo. »Že danes imamo zanj več kot 16.000 naročil iz vse Evrope.«

Posebej ponosna je bila tudi Ariane Friedrich, evropska dvoranska prvakinja v skoku v višino leta 2009 in večkratna nemška prvakinja. Bila je počaščena z vožnjo Adama s tovarniškega tekočega traku, ob predsedniku nadzornega sveta Opla Steve Girskyu. To se je zgodil na poseben dan zanjo, saj je praznovala rojstni dan.

Ključni predpogoj za izdelavo Adama je fleksibilnost. Saj ni drugega avtomobila v tem razredu na svetu, ki bi ponujal več kot 61.000 izvedb zunanjosti in približno 82.000 izvedb notranjosti. Od izjemnega nabora barv in platišč, do posebnih dodatkov, kot so na primer različne stropne obloge. Dr. Sedran pravi, »Kdorkoli bo naročil Adama je lahko popolnoma prepričan, da na cesti ne bo srečal enakega avtomobila. Praktično sleherni Adam je namreč edinstven, kar je dokazuje kolikšno stopnjo različnosti zmoremo doseči v izdelavi.«

Ekstravaganca cenovno dostopnih inovacij

»Adam ni le simbol Eisenacha in Turingije. Je simbol celotnega podjetja. Danes ima namreč Opel najbolj atraktivno modelno ponudbo vozil v 150 let zgodovine,« je dejal direktor tovarne Stefan Fesser.

Večmilijardna modelna ofenziva Opla se nadaljuje brez popuščanja. V startnem položaju je že elegantni kabriolet Cascada, ki bo v prodajne salone Opla pripeljal ob koncu prve polovice leta. Od leta 2012 do 2016 namreč namerava Opel na trg pripeljati 23 novih vozil in 13 novih motorjev.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper