V Evropi prodanih že 1 milijon ford fiest

Torek, 22 Februar 2011
Evropska prodaja zadnje generacije ford fieste je pretekli mesec dosegla milijon. Mejnik je bil dosežen le 28 mesecev po predstavitvi Fordovega najpopularnejšega majhnega vozila, ki je hkrati Fordov najbolje prodajani model.

Od oktobra 2008, ko je fiesta prvič zapeljala iz salonov, je postala prava uspešnica. V  obdobju do danes je bila večkrat nagrajena in označuje novo ero oblikovanja, funkcionalnosti in vozne dinamike pri  Fordovih majhnih avtomobilih. Na voljo v tri in pet vratni izvedbi, s paleto učinkovitih varčnih agregatov, se je v začetku 2009 na prodajnih tabelah povzpela na izvrstno drugo mesto najbolje prodajanega modela v Evropi in to mesto ohranja še dandanes.



»Želim se zahvaliti vsem evropskim kupcem nove forde fieste, saj je z vašo pomočjo in izbiro požela odličen uspeh,« je dejal Stephen Odell, predsednik in CEO pri Ford Evropa. »Njena inovativna oblika v kombinaciji s sodobno tehnologijo bo ostala velika uspešnica tudi v prihodnje. Doseči prodajo enega milijona vozil je pomemben dosežek, vendar nas v prihodnosti s ford fiesto, ki osvaja nove kupce in svojo pozicijo na številnih evropskih trgih še krepi, čaka še veliko lepega

Ford fiesto izdelujejo v sodobnih tovarnah v Kölnu v Nemčiji in v Valencii v Španiji. Za fiesto velja, da je najuspešnejši evropski model in najbolje prodajan malček v Evropi, s skupno prodanimi 14 milijoni vozil od njene predstavitve v letu 1976. Že 35 let velja ford fiesta za sinonim ekonomičnega, uporabnega in zanesljivega avtomobila. Danes, ko osvaja novo generacijo lastnikov, za katere velja, da so mlajši (rezultati opravljanih raziskav), premožnejši kupci, ki izberejo višji nivo opreme z izbranim naborom sodobne tehnologije in dodatne opreme.

Ford fiesta dejstva
  • Nova fiesta RS WRC je osvojila impresivno 1-2-3 zmago na reliju Švedska, prvi letošnji tekmovalni preizkušnji.
  • Ford fiesta je osvojila 5 varnostnih zvezdic na Kitajskem, s podobnimi maksimalnimi rezultati se ponaša tudi v Evropi in Avstraliji/Nova Zelandiji.
  • Več kot 55 odstotka karoserije fieste je izdelano iz ultra-high-strength ojačenega jekla.
  • Ključni evropski trgi za ford fiesto so: Francija, Nemčija, Velika Britanija, Italija, Španija, Belgija, Nizozemska in Turčija.
  • Preteklo leto je fiesta dosegla najvišje prodajne številke v Grčiji in Veliki Britaniji.
  • Ford fiesto izdelujejo v Nemčiji, Španiji, na Kitajskem, Tajskem in v Mehiki ter jo prodajajo na več kot 100 trgih po vsem svetu.
  • Poraba pri diesti ECOnetic znaša le 3,7 l/100 km; 98 g/km CO2 emisij.
Kdo so kupci nove Ford Fieste?

  • Novi kupci (ki so se na novo pridružili družini Ford) zavzemajo 45 % vseh kupcev.
  • Od tega 50% moških in 50% žensk.
  • Izvedenka / oprema: 42% Titanium, 35/65% dizel/bencin, 25/75% med 3/5 vratno izvedenko.