V Flat Rocku se začenja proizvodnja novega mustanga

Petek, 29 Avgust 2014

S proizvodne linije tovarne v Flat Rocku so zapeljali prvi serijski fordi mustangi. Začela se je proizvodnja šeste generacije legendarnega športnega konjička. Prvič v 50-letni Mustangovi zgodovini bo Ford ta model zagotovil kupcem v več kot 120 državah po vsem svetu.

Dopolnitev globalne ponudbe z mustangom, ki ima volan na desni strani vozila, bo omogočila izvoz legendarnega modela s konjičkom na več kot 25 trgov, kjer vozijo po levi strani ceste, vključno z Veliko Britanijo, Avstralijo in Južno Afriko.

Mustang je avtomobilska legenda in bo to ostal tudi v prihodnosti,” je povedal Joe Hinrichs,” predsednik Forda za Severno in Južno Ameriko. “Globalna razpoložljivost zagotavlja našim strankam po vsem svetu priložnost resnične in neposredne izkušnje mustanga – izkušnje, ki ji v avtomobilskem svetu ni para.”

Aprila so pri Fordu proslavili 50. obletnico rojstva prvega mustanga. Ta mejnik bo poudarjen tudi v vseh modelih za leto 2015, ki jih bo krasila oznaka na armaturni plošči z logotipom konjička v galopu in napisom “Mustang – Since 1964”.

Mustangov vpliv pa znatno presega več kot devet milijonov prodanih vozil v 50-letni neprekinjeni proizvodnji. Več tisočkrat je nastopil v filmih in na televiziji, zaznamoval je glasbo in videoigre, prav tako je najbolj oboževan avto na Facebooku, saj ima skoraj osem milijonov všečkov.
 

Proizvodni obrat v Flat Rocku

Leta 2013, devet let po preselitvi proizvodnje Mustanga v Flat Rock v Michiganu, so v tej tovarni izdelali že milijontega Mustanga. V zadnjem letu so proizvodni obrat v Flat Rocku povsem prenovili in vanjo vložili 555 milijonov dolarjev. Med drugimi tehnološkimi značilnostmi obrata v Flat Rocku so tudi trojni postopek mokrega lakiranja, zaznavanje nečistoč in lasersko varjenje. Poleg mustanga v Flat Rocku izdelujejo tudi Fordov model Fusion. V tovarni je zaposlenih približno 3000 delavcev, ki ob polni hitrosti linije delajo v dveh izmenah.

V proizvodnem obratu v Flat Rocku izdelujejo vozila že od leta 1987, ko je tovarno kot Mazda Motor Manufacturing USA odprla Mazda, v njej pa so izdelovali mazde MX-6. Ford je leta 1992 odkupil 50-odstotni delež tovarne, ki so jo preimenovali v AutoAlliance International. V tem času so v tovarni izdelovali modele Mazda 626, Mazda6, Mercury Cougar in Ford Probe.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper