V novi astri bodo na voljo vrhunski ergonomski sedeži s številnimi funkcijami

Torek, 04 Avgust 2015

Nova opel astra bo premierno predstavljena na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu, med 17. in 27. septembrom. Prinesla bo precej novosti v segmentu, med njimi tudi napredno tehnologijo zasnove in izvedbe ergonomičnih sedežev s certifikatom AGR (kampanja za zdravo hrbtenico).

Ergonomski sedeži v novi astri nadaljujejo bogato tradicijo Oplovih, do hrbtenice posebej prijaznih sedežev, ki jih je mogoče nastaviti v 18 smeri. Med ostalim jim je mogoče nastaviti tudi širino bočne opore in jih oplemenititi še s sistemom masiranja, spominom nastavitev in prezračevanjem (opcijsko), kar predstavlja edinstven nabor funkcij v kompaktnem razredu. Ob tem zagotavljajo več udobja tudi zadnji sedeži, saj sta lahko stranska zadnja sedeža opremljena s sistemom ogrevanja. Sedeži s certifikatom AGR bodo v Nemčiji na voljo od 390 evrov dalje.

»Vemo, kako pomembno je sedenje v avtomobilu, saj prinaša varnost in udobje . Zato pri zasnovi in razvoju slehernega novega avtomobila – v sodelovanju z našimi partnerji - postavljamo sedeže v ospredje« pravi Charlie Klein, podpredsednik Opla, odgovoren za inženiring avtomobilov. »Sedeži nove astre nadaljujejo našo zaobljubo k odličnosti, so odraz znanja in predanosti naših inženirjev in oblikovalcev ter prinašajo visokotehnološke rešitve iz premijskega v kompaktni razred.«

Opel je med množičnimi izdelovalci avtomobilov vodilni glede števila certifikatov AGR v svojih vozilih. Prve ergonomične sedeže je že leta 2003 vgradil v model Signum. Danes se, poleg nove astre, z njimi postavljajo še številni drugi modeli znamke, od Insignie, Merive, Zafire Tourer in Mokke, do Cascade.

»Resnično želimo demokratizirati prednosti in dobrobit sedežev najvišje kakovostne ravni. Zato bo v prihodnje še več Oplov opremljenih s sedeži s certifikatom AGR,« je obljubil Andrew Leuchtmann.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper