Vedno bolj nas razvajajo elektronski pripomočki

Četrtek, 28 Julij 2011
Ford je objavil podatke iz katerih je razvidno, da kupci najnovejših modelov, to sta Focus in C-max, izbirajo nove elektronske pripomočke, ki jih v predhodnika niso vgrajevali. Smo torej vedno bolj podvrženi elektronski pomoči?



Več kot 32,7 odstotkov lastnikov C-maxa in 20 odstotkov lastnikov focusa po vsej Evropi izkoristi prednost sistema za aktivno pomoč pri parkiranju (Active Park Assist). Sistem za aktivno pomoči pri parkiranju avto samodejno usmeri na parkirni prostor in na enostaven način avtomatsko bočno vzvratno parkira. 20 odstotkov lastnikov focusa se pri nakupu novega avtomobila odloči tudi za sistem, ki preprečuje nalet pri nizkih hitrostih. Le ta zmanjšuje verjetnost naleta v vozilo, ki v počasnem prometu vozi pred vami, saj v primeru nevarnosti trčenja samodejno zavira (pri hitrosti manjši od 15 km/h).



»Z odzivom strank, pri izbiri predstavljene tehnologije, ki jo Ford ponuja v novem focusu in C-maxu smo zadovoljni,« je dejal Helmut Reder, glavni inženir za ford focus globalno. »V tehnologijo, samo zaradi tehnologije ne verjamemo in pri razvoju sodobnih sistemov smo stremeli k izpopolnjevanju relanih potreb voznikov in jim zagotoviti udobnejšo, varnejšo vožnjo s Fordovimi avtomobili. Prvi rezultati so spodbudni in že kažejo, da so vozniki nove tehnologije sprejeli in jim pripisujejo pozitiven benefit