Veliko povpraševanje po Fordovem 1,6 Ecoboost motorju

Sreda, 29 Junij 2011
Od začetka prodaje, konec leta 2010, se je za Fordov 1,6-litrski motor EcoBoost odločilo že več kot 50.000 kupcev. Omenjeni motor, ki se pohvali z boljšimi zmogljivostmi in nižjo porabo, je na voljo v šestih Fordovih modelih.



Od uvedbe bencinskega 1,6-litrskega motorja EcoBoost, konec leta 2010, morajo v Fordovi tovarni motorjev v Bridgendu v Veliki Britaniji delati s polno paro, da ustrežejo zahtevam kupcev. 1,6-litrski motor EcoBoost, ki je na voljo v modelih Focus, Mondeo, C-MAX, Grand C-MAX, S-MAX in Galaxy, je uspešen predvsem zaradi razmerja zmogljivosti / poraba in emisije. Kljub relativno majhni delovni prostornini zagotavlja suverene vozne lastnosti. Focus iz mirovanja do 100 km/h pospeši v samo 7,9 sekunde, največjo hitrost doseže pri 222 km/h, kombinirana poraba goriva pa znaša samo 6 l/100 km. Celo v večjem Fordu Galaxyju doseže motor s 160 KM kombinirano porabo 7,2 l/100 km, do 100 km/h pa pospeši v manj kot 10 sekundah.

Povpraševanje po motorjih EcoBoost je doseglo rekordno raven in v tovarni smo povsem osredotočeni na povečanje zmogljivosti, s katerimi bi lahko izpolnili zahteve naših kupcev,” je povedal Kieran Cahill, vodja obrata v Bridgendu.

Z izpusti CO2 139 g/km pri novem focusu in 149 g/km pri mondeu 1,6-litrski EcoBoost dokazuje, da je mogoče majhne stroške pri uporabi združiti z odličnimi voznimi lastnostmi. Majhni izpusti CO2 so ključna prednost 1,6-litrskega motorja EcoBoost, zanje pa imajo zasluge premišljeni dodatki, kot sta Fordov sistem Auto-Start-Stop in aktivna maska motorja. Pri doseganju odličnih rezultatov pomaga tudi najsodobnejši sistem za uravnavanje motorja, ki milijonkrat na sekundo nadzira sistem za variabilno krmiljenje ventilov Ti-VCT, delovanje  turbopolnilnika, položaj elektronske dušilne lopute, čas vžiga, tlak in polnjenje šob za vbrizgavanje goriva ter tipalo klenkanja.

Fordovi motorji EcoBoost zagotavljajo številne prednosti, ki odlikujejo najsodobnejše dizelske motorje, vključno z osupljivim navorom v območju nizkega števila vrtljajev motorja in zmanjšanimi izpusti CO2,” je povedal Graham Hoare, izvršni direktor razvoja pogonskih sklopov pri Fordu Evropa. “Hkrati so ti motorji ohranili poskočni značaj in cenovno prednost bencinskih motorjev, kar strankam nudi najboljše iz obeh svetov.”