Yvan Muller s SEAT-om do naslova svetovnega prvaka

Petek, 05 December 2008

Yvan Muller je v Macau osvojil naslov svetovnega prvaka na prvenstvu turnih avtomobilov. Francoski voznik je bil v tej sezoni trikrat prvi, na stopničkah pa je poleg tega stal še petkrat. Tako je kot prvi Francoz po letu 1993 osvojil naslov svetovnega prvaka FIA na krožnih dirkah..

SEAT je sezono zaključil na najboljši možni način, z drugim naslovom svetovnega prvaka v letu 2008 – osvojil ga je Yvan Muller – ter z drugim mestom Gabrieleja Tarquinija. Mestno dirkališče v Macau je bilo prizorišče zadnjega srečanja v letošnjem letu. Muller je bil v prvi dirki tretji, Jordi Gené in Gabriele Tarquini pa sta osvojila šesto in sedmo mesto. Druga dirka je bila polna dogajanja: Jordi Gené je bil prisiljen odstopiti, kasneje pa se je enako zgodilo Tarquiniju, ki je bil že povsem blizu zmage. Yvan Muller je zadnjo dirko sezone zaključil kot drugi, Rickard Rydell pa se je iz ozadja uspel prebiti na četrto mesto.

Glavni akterji

Yvan Muller: "Leto kasneje sem končno uspel osvojiti naslov v Macau. Porazi ostanejo v spominu zelo dolgo časa, zmage pa so hitro pozabljene. Ne glede na to mislim, da se bom tega dne spominjal še zelo dolgo. Da osvojiš naslov svetovnega prvaka, moraš dosledno slediti svojemu cilju, vendar pa moraš imeti tudi ekipo, ki ti da možnost, da se boriš zanj. Rad bi se zahvalil vsem članom svoje ekipe in celotni ekipi SEAT, saj smo vedno tesno sodelovali in vedno napredovali. To je razlog, da smo uspeli zmagati."

Gabriele Tarquini: "Moje možnosti za osvojitev naslova prvaka so bile majhne, saj sem v skupnem seštevku močno zaostajal za Yvanom Mullerjem. Toda vse do konca sem se boril proti odličnemu tekmecu in članu ekipe, ki je imel odlično sezono."

Frank Bekemeier, podpredsednik družbe SEAT, odgovoren za področje raziskav in razvoja: "Zelo sem ponosen na dosežke oddelka SEAT Sport. Z njihovim uspehom SEAT ni dosegel le fantastičnih športnih rezultatov. Zmagoslavje motorja TDI, ki je tudi najbolj okolju prijazen pogonski agregat, ponazarja naše neprestano iskanje inovativnih rešitev, kar nam je omogočilo, da smo se zapisali v zgodovino, saj smo naslov svetovnega prvaka prvi osvojili z dizelskim motorjem."

Jaime Puig, direktor oddelka SEAT Sport: "Rad bi se zahvalil celotni ekipi za odlično opravljeno delo skozi vse leto. Njihova vztrajnost in predanost sta nam omogočili, da smo dosegli vse svoje cilje. Rad bi se zahvalil tudi upravi družbe SEAT za stalno podporo, kajti ta zmaga je zmaga celotne družine SEAT, zaposlenih in trgovske mreže. Poleg tega bi želel poudariti, da nam je potrebno podporo vedno nudil tudi koncern Volkswagen."

 

Porsche Slovenija