Začetek predprodaje nove opel merive

Torek, 11 Maj 2010

Včeraj se je pričela predprodaja nove opel merive v Sloveniji. Meriva bo na voljo v treh osnovnih različicah opreme – Selection, Enjoy in Cosmo, s tremi bencinskimi in petimi dizelskimi motorji ter vstopno ceno13.990 evrov.

Nova Meriva predstavlja sistem FlexDoors, inovativna zadnja vrata s tečaji na zadnji strani, ki omogočajo preprostejši vstop v kabino ter številne druge inovativne rešitve: Oplov dodatni nosilec za kolesa FlexFix, izboljšani sistem zadnjih sedežev FlexSpace, razširjen prostor za shranjevanje z domiselno prilagodljivo sredinsko konzolo FlexRail innajbolj prilagodljive sprednje sedeže v razredu. Naročiti je moč ergonomske sprednje sedeže, katerih prijaznost do hrbtenice je potrdila neodvisna strokovna organizacija. Povrh ima meriva skupaj kar 32 preprosto dostopnih in priročnih mest za shranjevanje predmetov.

Opel z novo merivo nadgrajuje svoj novi prepoznavni oblikovni jezik predstavljen že z insignio in novo astro. Nova, skoraj 4,3 metre dolga meriva ima za 15 mm daljšo medosno razdaljo, za 39 mm daljšo sprednjo in za 45 mm daljšo zadnjo os od prejšnje generacijei.

Merivina ponudba pogonskih sklopov ustreza emisijskim standardom Euro 5. Ponudba bencinskih motorjev vključuje tri različice nove generacije motorjev: osnovni 1,4-litrski motor z močjo 100KM, popolnoma novi 1,4-litrski motor s turbopolnilnikom in močjo 120 KM ter najmočnejši 1,4-litrski motor s turbopolnilnikom in močjo 140 KM. Na začetku prodaje sta na voljo tudi dva dizelska motorja: osnovni 1,3-litrski motor CDTI s 75 KM in 1,7-litrski dizelski motor CDTI, ki razvije moč 100 KM. Opremljen je s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, kar je novost v Merivi. Do konca leta se obetajo še tri dizelske različice. Različico ecoFLEX z majhnim izpustom CO2 bo poganjal 1,3-litrski motor CDTI s 95 KM, na voljo pa bosta tudi dve različici 1,7-litrskega motorja CDTI z močjo 110 KM in 130 KM, ki bosta opremljeni s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Meriva bo na slovenskem trgu prisotna v treh osnovnih različicah opreme Selection, Enjoy in Cosmo, ki vsebujejo naslednjo serijsko opremo:

Selection

  1. Zračni blazini za voznika, sovoznika, bočni zračni blazini ter stranske zavese
  2. ESP®
  3. Dvosmerno nastavljivi aktivni vzglavniki
  4. Elekrični pomik prednjih stekel in centralno zaklepanje
  5. Ogrevana ogledala
  6. Električna ročna zavora
  7. Osnovna centralna konzola
  8. 15-palčna jeklena platišča

Enjoy - dodatno k Selection  (1.300 evrov)

  1. FlexRail z držalom za pijačo
  2. Klimatska naprava
  3. Radio CD300 s trojnim Info ekranom (MP3)
  4. 16-palčna jeklena platišča

Cosmo - dodatno k Enjoy (950 evrov)

  1. FlexRail® naslonjalo za roko
  2. Električni pomik stekel spredaj in zadaj
  3. Meglenki
  4. Usnjen volan s kontrolami na volanu in potovalnim računalnikom
  5. 4-smerno nastavljivi aktivni vzglavniki
  6. 16-palčna platišča iz lahkih kovin

Prve dobave nove Opel Merive, ki jo bodo izdelovali v Zaragozi, v Španiji lahko slovenski kupci pričakujejo konec meseca junija.

 

General Motors Southeast Europe Ltd.
Podružnica Ljubljana