Začetek proizvodnje prenovljene fieste

Sreda, 14 November 2012

Ford je v proizvodnem obratu v Kölnu zagnal proizvodnjo prenovljene fieste. Najnovejša različica najbolje prodajanega majhnega avta v Evropi bo kmalu v prodajnih salonih. Dinamično oblikovana fiesta je opremljena z novimi pametnimi tehnologijami in posodobljeno paleto motorjev.


Poleg drzne zunanjosti in ergonomično optimizirane notranjosti prenovljena fiesta v Evropo prinaša Fordovo tehnologijo MyKey. S to ekskluzivno tehnologijo lahko starši mlade voznike vzpodbujajo k varnejši vožnji in omejijo njihovo izpostavljenost tveganjem za volanom. Fiesta je opremljena tudi s sistemom povezav z glasovnim upravljanjem SYNC, funkcijo za preprečevanje naleta pri majhnih hitrostih Active City Stop in pomočjo v sili SYNC, ki potnike v primeru trčenja neposredno poveže z lokalno reševalno službo. Med motorji bo na voljo tudi 1,0-litrski EcoBoost – “Mednarodni motor leta 2012”. Kar sedem motorjev v fiesti pa ne bo preseglo izpuste 100 g CO2 na kilometer

Ford je od začetka proizvodnje prvega modela leta 1976 po vsem svetu prodal več kot 15 milijonov fiest. V prvih treh četrtinah leta 2012 jih je bilo v Evropi prodanih več kot 235.000, zato je fiesta najbolje prodajan majhen avto v tej regiji, po statistikah JATO Dynamics.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper