Začetek proizvodnje prenovljene insignie v Rüsselsheimu

Petek, 23 Avgust 2013

Danes je s tekočega traku tovarne v Rüsselsheimu zapeljala prva prenovljena opel insignia. Pozornost je bila usmerjena na smaragdno Insignio Sports Tourer, z novim 2,0-litrskim BiTurbo CDTI motorjem z največjo močjo 143 kW (195 KM). V štartnih blokih pa je tudi že nova različica: Insignia Country Tourer.

"To je trenutek, ki smo ga vsi veselo pričakovali, saj je nova izdaja naše zastavonoše, ki jo bomo uradno predstavitvili na sejmu IAA v septembru, naslednji pomemben mejnik v naši modelni ofenzivi," pravi dr Karl-Thomas Neumann. Predsednik Opla je pohvalil celotno ekipo za izjemno delo.

S prenovljeno insignio 3300 zaposlenih v tovarni v Rüsselsheimu še naprej piše zgodbo o uspehu, ki se je začela oktobra 2008 z začetkom proizvodnje tega modela.  Le leto kasneje so evropski avtomobilski novinarji Insignii podelili naslov "Evropski avto leta", kateremu je sledilo še je mnogo drugih priznanj. Proizvajalec avtomobilov iz Rüsselsheima je še posebej ponosen na vrhunske ocene za kakovost insignie – tako v DEKRA poročilu o rabljenih vozilih za leto 2011 in 2012 ter v GTU poročilu o rabljenih avtomobilih za leto 2013. Do sedaj je bilo izdelanih okoli 600.000 Insignij, njena najpomembnejša trga predstavljata Nemčija in Velika Britanija.

Dr. Karl-Thomas Neumann je ob začetku izdelave Insignie dejal: "Opel ima najmočnejšo paleto modelov doslej in Insignia je zelo pomemben del tega. Insignia je rezultat visokih standardov kakovosti, pozornosti do detajlov ter inovacij."

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper