Začetek proizvodnje transita custom in tournea custom

Torek, 24 Julij 2012

Povsem nova modela Ford Transit Custom in Tourneo Custom sta včeraj prvič zapeljala s proizvodnih trakov v obratu Kocaeli v Turčiji. Prihod dostavnika za prevoz blaga, Transita Custom, in kombija za prevoz oseb, Tournea Custom, predstavlja prvi korak v popolni preobrazbi Fordove palete globalnih gospodarskih vozil do konca leta 2013.


Transit custom je povsem nova vrsta Fordovega enotonskega dostavnika,” je povedal Stephen Odell, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “To je eleganten in sodoben dostavnik, ki ga bodo uporabniki s ponosom parkirali na svojem dovozu, obenem pa odraža za Transita tako značilno pripravljenost na najtežja dela. Tourneo Custom je kombi za prevoz oseb, ki ga odlikuje fantastičen videz – tako zunaj kot znotraj. Uporabnike razvaja z vsakodnevno uporabnostjo za vse zahteve in z odličnimi voznimi lastnostmi.

Novi transit custom je v Fordovi paleti gospodarskih vozil umeščen med manjši model Transit Connect in večji dostavnik Transit, za prevoz oseb pa je na voljo tudi Tourneo Custom, z osmimi ali devetimi sedeži. Inženirji so z razvojem podvozja poskrbeli za izjemno vozno izkušnjo pri obeh modelih, notranjost z navdihom osebnega vozila in elegantno oblikovana zunanjost pa dopolnjujeta transitovo privlačnost. Za pogon obeh modelov skrbi Fordov najnovejši 2,2-litrski dizelski motor Duratorq z močjo 100 KM, 125 KM ali 155 KM, ki navdušuje tudi z najmanjšo porabo goriva v svojem razredu, saj tourneo custom porabi samo 6,5 l/100 km, transit custom pa 6,6 l/100 km.

Modela Transit Custom in Tourneo Custom izdelujejo v obratu Ford Otosan, v turškem kraju Kocaeli. Ford Otosan je eno najuspešnejših skupnih podjetij v avtomobilski panogi, njegova lastnika pa sta Ford in Koc Holdings. V obratu Kocaeli proizvajajo transite od leta 2001, skupno so izdelali preko 2.250.000 vozil, ki so jih izvozili v več kot 70 držav.

Transit custom in tourneo custom bosta naprodaj v drugi polovici letošnjega leta.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper