Že 100.000 naročil za prenovljeno opel insignio

Nedelja, 25 Maj 2014

Opel je zadovoljen s povpraševanjem po prenovljeni opel insignii, saj je od njene lanske  predstavitve, na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, prejel že 100.000 naročil. Na številnih evropskih trgih insignia zaseda prva mesta po prodaji.



V prvih štirih letošnjih mesecih je zasedla prvo mesto segmenta v Veliki Britaniji, Španiji in na Nizozemskem. Ob tem je bil posodobljen in nadgrajen Oplov zastavonoša druga najbolj priljubljena izbira v Belgiji, Italiji, Avstriji, Švici in na Norveškem. V Nemčiji je Insignia prav tako druga v segmentu med množičnimi izdelovalci in beleži celo 46-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani, v Sloveniji pa je po priljubljenosti v segmentu tretja.

»V le nekaj mesecih po predstavitvi se je za prenovljeno opel insignio odločilo že 100.000 kupcev, kar dokazuje, da je naš novi, modernejši in elegantnejši zastavonoša prepričal tako srca, kot razum kupcev,« je navdušeno opisal uspeh Oplovega avtomobila srednjega razreda Peter Christian Küspert, član uprave Opla in podpredsednik GME odgovoren za prodajo in poprodajo.

Pozornost še posebej pritegne nova članica razširjene ponudbe, Insignia Country Tourer. Z njo je elegantni družinski in poslovni karavan Sport Tourer nadgrajen z vzdušjem avanturizma, ki ga ustvarijo »terenski« dodatki in štirikolesni pogon. Country tourer si je v tem zelo kratkem času pridobil na svojo stran že pet odstotkov kupcev vseh Insignij.

Ponudbo pogonskih agregatov nove Opel Insignie sestavljajo tri družine motorjev:  na bencin, plinsko olje in na utekočinjen naftni plin (LPG). Ob več kot 50 zmagah v številnih izborih ter prejetih nagradah in priznanjih, je bilo od leta 2008 prodanih več kot 600.000 opel insignij. Tudi prenovljena izvedba nadaljuje tradicijo zbiranja nagrad, saj sta v  letošnjem izboru Plus X Awards insignia country tourer in insignia OPC prejeli tri znake kakovosti.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper