Že 200.000 naročil za opel mokko

Petek, 21 Marec 2014

Opel mokka je v 18 mesecih po začetku prodaje že potrdila, da je Oplova evropska prodajna uspešnica. Za mali kompaktni SUV je Opel namreč prejel že več kot 200.000 naročil, februarja pa celo največ doslej. V Sloveniji je bilo od oktobra 2012 do danes prodanih več kot 400 mokk.

V manj kot v enem letu se je prodaja mokke v Evropi podvojila. Do aprila 2013 je bilo prodanih 100.000 mokk, s tržnim deležem 11,3 odstotka v razredu pa je bila tretje najbolje prodajan mali kompaktni SUV. V severni Evropi je vodilna v Skandinaviji, saj je tako na Finskem kot Norveškem, v odločnem vodstvu s tržnim deležem segmenta 24, oziroma 21 odstotkov. V Nemčiji je mokka v prvih dveh mesecih letošnjega leta po prodaji prva med vsemi SUV-ji (po podatkih nemške zvezne pisarne za motorna vozila KBA), s tržnim deležem skorajda 12 odstotkov.

Peter Christian Küspert, član uprave GM Europe in direktor prodaje in poprodaje Opla pravi: »Opel mokka je ponovno potrdila uspešnost pri pridobivanju novih kupcev v izjemno zahtevnih razmerah na trgu. Zelo smo zadovoljni, da je naš majhen SUV med vodilnimi na trgu malih športnih terencev ter ima ključno vlogo pri krepitvi znamke Opel in njeni uveljavitvi med zmagovalci
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper