Že 300.000 naročil za Opel Mokko

Torek, 21 Oktober 2014

Opel mokka je avgusta postala najbolje prodajan avtomobil svojega segmenta v Evropi. Doslej je Opel zanjo prejel že 300.000 naročil, od začetka leta 2015 dalje pa bo na voljo tudi z novim, izjemno gospodarnim 1,6-litrskim turbo dizelskim motorjem.

V dveh letih od njegovega prihoda na trg je bilo za sub-kompaktni SUV zabeleženih že 300.000 naročil. Povpraševanje se še posebej krepi zadnje čase, saj je v zadnjih sedmih mesecih namreč naročenih kar 100.000 mokk. Za Corso in Astro je Mokka trenutno tretji najbolje prodajan Oplov model in se po obsegu prodaje uvršča pred Insignio in Zafiro.

Pomembnost mokke krepi tudi dejstvo, da je segment sub-kompaktnih SUV najhitreje rastoč segment celotnega avtomobilskega trga. V primerjavi z lani, se je njegov obseg skorajda podvojil. Mokka je s 24 odstotki vodilni v segmentu v Nemčiji, z 22-odstotnim tržnim deležem v Avstriji in kar s 27-odstotnim tržnim deležem na Finskem. Na celotnem evropskem trgu je tržni delež Mokke od januarja do konca avgusta letos znašal 14 odstotkov, s čemer je po prodajni uspešnosti na tretjem mestu.

»Mokka dosledno udejanja naše videnje vznemirljivega avtomobila zelo napredne tehnologije po dostopni ceni,« pravi Peter Christian Küspert, podpredsednik Opel Group, odgovoren za prodajo in poprodajo. »Navdušuje nas prepričljivost naše prodajne uspešnice med mestnimi džipi. Je jamstvo našega uspeha in pomemben del ofenzive naših novih modelov. Kmalu bo na voljo z izjemno tihim dizelskim motorjem 1.6 CDTI. Z motorjem, ki bo Mokki dal še večji zagon

Od začetka leta 2015 bo na voljo tudi z Euro 6 motorjem 1.6 CDTI največje moči 100 kW (136 KM), ki bo zamenjal sedanji 1,7-litrski motor. V primerjavi z njim doseže za šest KM večjo moč in za 20 Nm večji navor. Porabil naj bi skoraj 0,5 l/100 km manj goriva in izpustil za 11 g/km manj CO2.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper