Ford C-max

Sobota, 16 Junij 2007

Fordovi avtomobili že nekaj časa vsebujejo zelo dinamično mehaniko, ki pa je videz vse do prihoda S-maxa in galaxya ni primerno poudarjal. Po uspelem nastopu slednjih smo v tem tednu v Sloveniji dočakali C-maxa. Že v osnovi pohvaljen zaradi svojih voznih lastnosti, ford focus C-max tega z obliko ni primerno izražal. Zato mu je prenova poleg spremembe imena v zgolj C-max, prinesla tudi primerno začinjen videz.

Prednje luči so po zgledu na S-maxa agresivnejše, zdanje pa precej bolj prepoznavne zaradi pasu diod. Bolj športna sta odbijača in pragova, piko na i dodajo še nove oblike platišč. Opazno polepšana je tudi notranjost, ki ostaja petsedežna, z možnostjo zanimive konfiguracije zadnje klopi iz tri v dvosedežno. Sredinska konzola je opazno masivnejša in bolj elegantna. Novost v ponudbi je tudi velika steklena streha ki še poudari občutek prostora.

Ford C-max je na voljo s sedmimi že znanimi motorji. Trije so bencinski in štirje dizelski. Njihove prostornine segajo med 1,6 in 2,0 litra, moči pa od 100 KM do 145 KM. C-max je na voljo v paketih opreme ambient, trend, ghia in titanium. V osnovni varnostni opremi najdemo ABS, EBD, BAS ter 4 zračne blazine. Za udobje poskrbijo električni pomiki stekel, ogledal in zaklepanja, radio s CD-jem ter klima.

 

Na začetku bo Ford ponudil akcijo za paket opreme Trend v kombinaciji z bencinskima motorjema 1,6 ter 1,8-litrskim dizlom. Cene za C-maxa se prično pri 14.844 € in segajo do 19.795 €.

 

Galerija: