Ford GT ’67 Heritage Edition

Petek, 01 September 2017

Fordov oddelek Performance bo izdelal omejeno serijo superšportnega modela GT, ki bo počastila zmagovalnega forda GT40 mark IV, s katerim sta Dan Gurney in A.J. Foyt zmagala v Le Mansu, leta 1967.

Fordova omejena serija logično sledi predhodni, I je počastila zmago v Le Mansu, leta 1966. Superšportni avtomobili iz serije Ford GT ’67 Heritage edition bodo prepoznavni po intenzivno sijajni rdeči barvi karoserije in belih črtah. Na vrata in pokrov prednjega dela bodo dodane grafike z videzom dirkalne številke 1, 20-palčna enodelna platišča iz kovanega aluminija pa bodo prebarvana s satenasto srebrnim lakom in pritrjena s črnimi vijaki. Izpostavljen bo tudi paket karbonskih dodatkov, celotno podobo pa bodo dopolnile še rdeče zavorne čeljusti in srebrno obarvana ohišja vzvratnih ogledal.

Specifična bo tudi zasnova notranjosti, tako glede izbora barv, materialov kot namenskih detajlov. Usnjeno oblazinjenje karbonskih sedežev je zasnovano namensko za to serijo in obogateno z rdečimi šivi. Enak slog nadaljuje tudi volanski obroč .Rdeče obarvani so tudi varnostni pasovi, prestavni lopatici na volanu pa sta anodizirano sivi. Temni vstavki iz nerjavečega jelka s satenastim sijajem poživijo instrumentno ploščo, športen vtis podkrepi izpostavljen karbon, na omejeno serijo pa opomni še ploščica s serijsko številko.

Garen Nicoghosian, odgovoren za zunanji dizajn tega modela, je poudaril, da je bila prva omejena “heritage” serija velik uspeh, saj je bila sodobna počastitev nekdanjih športnih uspehov nekaj, kar so enostavno morali narediti. Nova omejena serija bon a voljo za prihodnje modelno leto, ogledate pa si jo lahko na konfiguratorju na strani FordGT.com .

Aleksander Praper