Aktivne prednje luči, gretje sedežev in gretje volana

Torek, 11 December 2012

Prve nočne zmrzali so za nami, celo sneg je že pobelil naše kraje. Na primeru Opla predstavljamo tri pripomočke, ki v teh dneh pridejo še posebej prav, da se vozniki počutijo varne in sproščene tudi ob vožnji z omejeno vidljivostjo v temi, na ledu in snegu.


Vožnja z dobro vidljivostjo: aktivni žarometi AFL+
Temna jutra in kratki dnevi so del vsakdanjika voznikov v zimskem času. Ko na vetrobransko steklo pada sneg in močno dežuje postane zagotavljanje pravšnje vidljivosti toliko bolj pomembno. Najnovejša generacija prilagodljivega sistema sprednjih luči AFL+, je v Oplovih vozilih na voljo za doplačilo. Združuje Bi-ksenonska sprednja žarometa z devetimi inteligentnimi funkcijami delovanja.To so posebej prilagojena osvetlitve cest ob vožnji po podeželju, avtocesti, tako imenovane mestne luči, luči za območja in površine namenjene pešcem, luči prilagojene neugodnih vremenskim razmeram, podaljšanje snopa nezasenčenih luči, statična osvetlitev zavoja, dinamična osvetlitev zavoja, dnevne luči z diodami LED in samodejni sistem upravljanja delovanja nezasenčenih luči. Z vsem tem sistem AFL+ veča varnost vseh udeležencev prometa ter zagotavlja veliko sproščenost vožnje ponoči in v zahtevnih vremenskih razmerah.

Ogrevan volan in sedeži
Za večje udobje v vožnji v mrzlih dneh si je mogoče pri Oplu za doplačilo omisliti ogrevan volanski obroč. Ta ogreje položene roke nanj v manj kot eni minuti. Izstopajoča značilnost delujočega sistema je ogrevanje celotnega volanskega obroča, ob hitri in enakomerni porazdelitvi toplote na osrednjih delih, na katere se polagajo roke.

Dandanes sedeži nudijo številne funkcije, ne le sedenje – nastavljati jih je moč s pomočjo elektrike, jim spreminjati geometrijo, vklopiti gretje, hlajenje in celo masažo. V zimskem letnem času je najbolj zaželena lastnost seveda ogrevanje (prednjih) sedežev, ki je na voljo v vseh modelih Opla. Sedalna površina in naslonjalo je mogoče segreti z različnimi stopnjami intenzivnosti, kar omogoča nastavitev ogrevanja skladno z merili posameznika. Oziroma – tudi glede na njegova oblačila, saj skozi debela zimska oblačila kasneje začudi delovanje ogrevanja.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper