V oplu na voljo brezžično polnjenje mobilnih telefonov

Torek, 05 April 2016

V družini modelov Adam je Opel ponudil cenovno dostopno možnost brezžičnega (induktivnega) polnjenja mobilnih telefonov. Medtem, ko je telefon varno odložen in se polni brez kablov in priključkov, se lahko uporabljajo vse njegove funkcije preko povezave bluetooth.

Pametni telefon je potrebno v oplu adamu zgolj odložiti na vgrajeni polnilnik v sredinski konzoli in takoj se bo začel brezžično polniti. Z brezžičnim polnjenjem, nagrajeno tehnologijo za informacije in razvedrilo IntelliLink, uporabo telefona s funkcijo CarPlay in Android Auto, mali modni adam vozniku nudi veliko sodobnih možnosti.

Brezžično (induktivno) polnjenje deluje z elektromagnetnim izmeničnim poljem, ki prek polnilne postaje prenaša energijo med dvema napravama. Induktivna tuljava v ohišju polnilnika zagotovi magnetno polje, ki ga tuljava v pametnem telefonu iz magnetne pretvori v električno energijo za polnjenje baterije ali delovanje.

Polnjenje je s priklopnimi postajami iz palete dodatne opreme na voljo v številnih vozilih. Priklopne postaje pa morajo biti s pomočjo kablov povezane z električnim sistemom vozila in lahko glede na mesto namestitve bolj ali manj posegajo v vidno polje voznika. Vgradnja brezžičnega polnjenja pametnih telefonov v vozilo je vsekakor veliko boljša ideja. Brezžični polnilnik v adamu je združljiv s standardnima vmesnikoma ‘Qi’ in ‘Powermat’, nameščen pa je v sredinski konzoli pred prestavno ročico. Voznikom ni treba odmikati rok z volana; s tehnologijo Bluetooth lahko z vozilom povežejo svoj mobilni telefon, ki omogoča brezžično polnjenje, in prostoročno telefonirajo ali pretočno predvajajo glasbo, medtem ko je telefon pospravljen in se polni.

Brezžično polnjenje je za doplačilo v znesku 50 evrov na voljo z vsemi člani družine ADAM razen osnovne različice.

Naprave, združljive z brezžičnim polnjenjem: seznam.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper