Pred 80 leti je umrl Sir Frederick Henry Royce

Torek, 23 April 2013

Danes je Rolls-Royce obeležil 80-letnico smrti svojega soustanovitelja, Sir Fredericka Henrya Royca. Sir Royce je umrl na svojem domu ‘Elmstead’, 22. aprila 1933, star 70 let. Hiša se nahaja približno 15 kilometrov od novvega doma znamke Rolls-Royce, v Goodwoodu.

Rolls-Royce se poklanja svojemu ustanovitelju Sir Henryu Fridericku Roycu, ne le zaradi inovativnega razmišljanja, in strmenja po popolnosti, pač pa tudi zaradi njegove osredotočenosti na natančnost detajlov in kakovost. Tudi danes njegova prizadevanja živijo v novih modelih znamke Rolls-Royce.

Na posebni spominski slovesnosti, pred hišo ‘Elmstead’, je Andrew Ball, odgovoren za korporativno komunikacijo znamke Rolls-Royce, spregovoril: »Sir Henry je bil skromen genij, ki je sam sebe preprosto imenoval »mehanik«. Imel je enostavno inženirsko filozofijo – prizadevanje za odličnost – filozofijo, ki ji še danes sledi celotna ekipa Rolls-Royce Motor Cars. Danes obeležujemo smrt Sir Henrya in hkrati proslavljamo izjemno življenje ter trajno dediščino.«

Kot smo nedavno omenili, je življenje Henrya Royca predstavljeno tudi v BMW muzeju, v okviru razstave »Strmenje k popolnosti«, ki zaznamuje 10-letnico znamke Rolls-Royce v okviru Skupine BMW.


Aleksander Praper