Rolls-Royce prvič razstavlja v BMW muzeju

Nedelja, 31 Marec 2013

V BMW-jevem muzeju v Munchnu so odprli prvo razstavo znamke Rolls-Royce. Naslov razstave je “Strmenje k popolnosti”. Na ta način Skupina BMW praznuje 10 let ponovnega vzpona znamke Rolls-Royce v okrilju Skupine BMW. S to razstavo se tudi poklanjajo 150-letnici rojstva soustanovitelja znamke – Henrya Royca. razstava bo odprta do konca marca prihodnje 2014.

 

Priporočamo:

Razstava prikazuje kronološki pregled vodilne svetovne avtomobilske luksuzne znamke. Začne se leta 1904, s srečanjem ustanoviteljev – Henrya Royca in Charlesa Stewarta Rollsa,  in nadaljuje do Rolls-Royce razstava BMW 03današnjih dni.

Razstava je postavljena v okviru BMW-jevega muzeja in obsega preko 1000 kvadratnih metrov na petih nadstropjih. Vsebuje 15 originalnih avtomobilov znamke Rolls-Royce, od letnika 1907 do 2012. Med drugimi je razstavljen model Rolls-Royce 10EX, eden najbolj pomembnih eksperimentalnih avtomobilov na svetu. Izdelali so ga leta 1926, da bi z njim prikazali potencial takratnega modela Phantom. Zasnoval in vozil ga je sam Sir Henry Royce.

Rolls-Royce razstava BMW 02

Razstavljeni starodobniki imajo dodane opise na katerih je opisana tehnika, oblika, izdelava in oglaševanje vsakega posameznega modela. V okviru razstave je razložena tudi zgodovina maskote »duh ekstaze« ter znamenite maske »Pantheon«, ki skupaj tvorita nezmotljivo podobo vozil te britanske znamke.

Rolls-Royce razstava BMW 04

Posebna dopolnitev razstave je prikaz klasičnega rokodelstva drugih britanskih luksuznih proizvajalcev – od moške in ženske mode, usnjenih izdelkov, ur, čevljev, srebrnih in steklenih izdelkov.

Rolls-Royce razstava BMW 05Na otvoritvi razstave je Torsten Müller-Ötvös, izvršni direktor Rolls-Royca, spregovoril: »To je izjemna zgodovinska razstava, s katero ponosno praznujemo deseto obletnico vzpona znamke Rolls-Royce v okviru Skupine BMW. Naša sodobna vozila vsebujejo dovršeno združitev nemške strokovnosti in tehnologije ter britanskega dizajna in rokodelstva. Zato je prav, da se takšen ključni trenutek v uspešni zgodbi britanske proizvodnje predstavi ravno v ikonični lokaciji BMW muzeja, ki je duša in spomin Skupine BMW.«

Aleksander Praper