Alfa Romeo je danes predstavil dirkalnik in dirkača za Formulo 1

Sobota, 02 December 2017

V četrtek smo napovedali, da se Alfa Romeo vrača v Formulo 1 po več kot 30 leti odsotnosti. Danes  pa je Alfa Romeo v svojem muzeju Alfa Romeo Museo Storico, v kraju Arese, razkril dirkalnik, uradno grafično podobo in dirkača, ki ga bosta zastopala v letu 2018.

Alfa Romeo je v svoji 107-letni zgodovini dosegel veliko športnih zmag, predvsem pa je z obliko in značajem vozil postal sinonim za avtomobilsko lepoto in strast. Predstavitev v Alfinem muzeju je nadaljevanje preporoda znamke, ki se je prav na tisti lokaciji uradno pričel 24. Junija 2015, s predstavitvijo alfe giulie. Vstop v Formulo 1 še bolj poudarja pomen slogana "Meccanica delle Emozioni".

V Alfiinem muzeju sta  Sergio Marchionne, izvršni direktor koncerna FCA, in Pascal Picci, predsednik Sauber Hodlinga AG, predstavila podobo dirkalnika in objavila imeni voznikov. Novo ekipo Alfa Romeo Sauber F1 Team bosta zastopala Marcus Ericsson in Charles Leclerc. Alfa Romeo Sauber F1 Team je napovedal tudi dogodek za ljubitelje znamke Alfa Romeo, in sicer v marcu 2018.

Aleksander Praper