Priprave Alfistov na Guinnessov rekord so v polnem teku

Petek, 27 April 2012

7. Fešta Alfa Romeo, ki bo 27. maja 2012 v Gorjanskem, bo potekala predvsem v znamenju postavitve novega Guinnessovega rekorda v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo. Guinnessova knjiga rekordov iz Anglije je potrdila prijavo in poslala vse napotke za pravilno izvedbo in beleženje rekorda.


Čeprav je do prireditve še več kot mesec dni, je na spletnem mestu www.kraskigadje.si že prijavljenih več kot 160 lastnikov vozil Alfa Romeo. Prijave prihajajo Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške in Srbije. Med prijavljenimi so tudi posebej zanimivi in redki primerki vozil Alfa Romeo. Da bi podrli prejšnji rekord, ko je karavana štela 312 vozil, vabijo vse lastnike vozil Alfa Romeo, da se karavani pridružijo s svojim vozilom. Prijave zbirajo na spletnem naslovu: http://www.kraskigadje.si/2012/04/prijave/.

V nedeljo, 27. maja se bo 7. Fešta Alfa Romeo v Gorjanskem pričela ob 9.30 uri, s pozdravom 40 članske zasedbe godbe na pihala Komen. Ob 11. uri bo sledila turistična vožnja po Krasu, v kateri bodo poskušali podreti Guinnessov rekord v najdaljši premikajoči karavani vozil Alfa Romeo.

Primorci bodo poskrbeli tako za zabavni program kot za pršut in teran. Posebna nekulinarična poslastica pa bo zagotovo tudi razstava starodobnikov.

Ves dan bo potekal tudi že 7. tradicionalni mednarodni nogometni turnir Alfistov. Pomerile se bodo ženske in moške ekipe. Več o dogodku smo že zapisali nedavno: Alfisti kluba Kraški gadje lovijo Guinnessov rekord



Podrobnejše informacije: Klub Kraški Gadje, Gorjansko 1, Komen, g. David Zega 041 615 953.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper