Obeta se 8. Mednarodno srečanje lastnikov vozil Alfa Romeo

Petek, 10 Maj 2013

Klub lastnikov in ljubiteljev vozil Alfa Romeo, Kraški gadje, pripravlja 8. tradicionalno mednarodno srečanje vozil Alfa Romeo – Fešto Alfa Romeo. Gre za eno največjih tovrstnih prireditev v Evropi, s pestrim programom, razstavo starodobnikov ter turistično vožnjo vozil Alfa Romeo po Krasu. Od lanskega leta so udeleženci Fešte Alfa Romeo tudi uradno nosilci Guinnessovega rekorda v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo.

Fešta Alfa Romeo je tradicionalno mednarodno srečanje lastnikov in ljubiteljev vozil Alfa Romeo, ki v Gorjansko na Krasu vsako leto privabi mnogo obiskovalcev ter lastnike vozil iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Švice, Francije, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Na lanskem srečanju so postavili rekord v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo in se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov: v turistični vožnji po Krasu se je vila strnjena kolona 526 vozil Alfa Romeo.

Tudi letos so lastniki in ljubitelji vozil Alfa Romeo vabljeni na 8. tradicionalno mednarodno srečanje, ki bo 26. maja 2013 v Gorjanskem, z začetkom ob 10. uri. Udeleženci lanskoletne prireditve, ki so sodelovali pri postavitvi Guinnessovega rekorda, bodo lahko na letošnjem srečanju naročili tudi osebni Guinnessov certifikat.

Med najbolj privlačnimi deli prireditve sta zagotovo turistična vožnja z vozili Alfa Romeo po Krasu, ter razstava starodobnih in dirkalnih vozil Alfa Romeo.

Na prireditvenem prostoru v Gorjanskem pa bo tudi sicer ves dan potekal bogat zabavni program, med
drugim bodo nastopili Slavko Ivančič, Miran Rudan, Prizma, Stanly Bakan in njegova skupina Bakan Rock Gang, Pihalni orkester Komen, Moški pevski zbor Vesna Križ, Marino PianoBar, Kraški pobalini,… Del programa je tudi blagoslov vozil.

Prireditev organizirajo člani kluba volontersko. Za vonj po Krasu pa bodo poskrbeli domačini s kraškimi dobrotami.

Zaradi lažje organizacije udeležence prosijo, da svojo prijavo na 8. Fešto Alfa Romeo posredujejo na: www.kraskigadje.si/prijava/

Podrobnejše informacije: Klub Kraški Gadje, Gorjansko 1, Komen, g. David Zega 041 615 953.