Alfa Romeo na avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011

Ponedeljek, 05 September 2011
Alfa Romeo bo na mednarodnem avtomobilskem salonu Frankfurt IAA 2011 obiskovalce vabil predvsem z drugo izvedbo koncepta Alfa Romeo 4C, alfo giulietto s TCT menjalnikom ter alfo mito v novi različici Quadrifoglio Verde.



Alfa romeo 4C concept  - Ambasador tehnologije DNA

Potem, ko so bralci nemškega Auto Bilda alfa romeu 4C concept podelili naziv najlepšega koncepta leta »Concept Car of the Year«, je ta prikazan v posebni sivi barvi z videzom tekoče kovine. Koncept, ki mu pravijo ambasador Alfa Romeove tehnologije DNA, bo v serijski izvedbi zapeljal v prodajne salone leta 2013.

Alfa romeo giulietta z menjalnikom “Alfa TCT”
Alfa Romeo se je pohvalil, da bo mednarodni avtomobilski salon v Frankfurtu izrabil za predstavitev modela Alfa Giulietta z najboljšim samodejnim menjalnikom v njenem razredu - glede razmerja med učinkovitostjo in zmogljivostjo. Alfa romeo giulietta bo tako najbolj okolju prijazen bencinski avto v svojem razredu, z najvišjo hitrostjo 218 km/h, pospeškom do 100 km/h v 7,7 sekunde in kombinirano porabo 5,2 l/100 km oziroma 121 g/km emisij CO2.


Novosti alfe romeo mito
Majhna in dinamična alfa mito je nedavno doživela prenovo. V Frankfurtu bo razstavljena z novimi motorji, ki imajo serijsko vgrajen sistem Start&Stop™ in dosegajo normative EU5. Novost je tudi bogato opremljena športna različica s tradicionalnim imenom  Quadrifoglio Verde.