Alfa Romeo na avtomobilskem salonu v Parizu

Četrtek, 27 September 2012

Alfa Romeo bo na salonu v Parizu predstavil štiri različice modela Mito, ki so nastale v sodelovanju s športnim oddelkom Quadrifoglio Verde in s skupino Eni FIM SBK (Super Bike World Championship). Na razstavnem prostoru bo tako na ogled mito kot uradni varnostni avto, ki svoje naloge opravlja na omenjenem svetovnem prvenstvu SBK in iz katerega je Alfa Romeo razvil tudi 2 posebni različici za uporabo v vsakdanjem prometu.



Prva sliši na ime Alfa Romeo Mito SBK Limited Edition in je civilna izpeljanka varnostnega vozila. Na voljo bo v omejeni seriji 200 vozil. Zunanjost je v dveh barvah (črna in rdeča), ki se lahko kombinira s tremi barvami strehe (črna, rdeča in bela). Omejena serija je obuta v 18-palčna aluminijasta platišča pod katerimi se skrivajo zavrone čeljusti Brembo v rdeči barvi. V notranjosti voznika pričakajo aluminijaste stopalke in bogata oprema poznana iz drugih modelov Mito (dvo-conska avtomatska klimatska nparava, Blue&Me, tempomat…). Za dobro voljivost in lego na cesti je omejena serija opremljena s sistemom Alfa Active Suspension (sistem aktivnega delovanja blažilnikov, ki svoje delo prilagajam različnim podlagam in načinom vožnje) za premikanje vozila pa skrbi enak motor kot v varnostnem avtomobilu,  poznan 1,4 litrski Multiair turbo motor s 170 KM.

Druga različica nosi ime Alfa Romeo Mito SBK Special Series. Gre za dodatno civilizirano različico Mita Limited Editon, ki je opremljena s 16-palčnimi aluminijastimi platišči. Naročiti jo je mogoče v 4 barvnih tonih (črna, rdeča, modra in bela) s kombinacijo treh barv strehe (črna, rdeča in bela). Na voljo je z vsemi motorji Mita (izjema je osnovni 1,4 litrski s 70 KM ter najmočnejši s 170 KM). Za doplačilo je na voljo SBK kit za še bolj športen izgled vozila (17 ali 18-palčna platišča s titana, športni pragovi…)

Družino modelov Mito pa zaključuje različica Mito Exclusive z nivojem opreme Sportiva.



Ob tem bo Alfa Romeo na razstavnem prostoru pokazal tudi model Guiletta z novim paketom opreme Sportiva ter paketom dodatkov Collezione pack. Le ta bo na voljo pri vseh treh paketih opreme (Progression, Distinctive in Exclusive) in zajema kromirani ohišji stranskih ogledal, kromirani kljuki sprednji vrat, 17-palčna aluminijasta platišča v temno sivi barvi, zatemnjeno ohišje sprednjih luči ter novo dvobarvno usnjeno oblazinjene v kombinaciji črne in rjave tobacco barve s kontrastnimi šivi.
 
Nov paket opreme Sportiva, zasnovan v duhu zelene deteljice (Quadrifoglio Verde), je na voljo za vse motorje in menjalnike guilette in vključuje znižano podvozje, športna pragova, 18-palčna platišča s pnevmatikami dimenzije 225/40 ter rdeče Brembo zavorne čeljusti. Za prepoznaven videz poskrbijo zatemnjeno ohišje sprednji luči, kromirana ohišja stranskih ogledal ter zatemnjena stekla.


Tit Kurtin