Alfi Giulietta in MiTo sta prejeli prestižne nagrade

Torek, 01 Februar 2011
Za znamko Alfa Romeo se je letošnje leto začelo odlično, saj je v Italiji in Nemčiji prejela prestižne nagrade za svoja najbolj uspešna modela, Giulietta in MiTo.



Giulietta je prejela dve nagradi. Nagrado za novinko leta 2011 “Newcomer of the year 2011” so ji podelili pri Quattroruote. Pri reviji so naredili izbor desetih najbolj zanimivih vozil, ki so bili lansirani v letu 2010, za Giulietto pa je glasovalo skoraj 44% od več kot 103.000 bralcev, ki so svoje glasove oddali z dopisnicami, SMS sporočili ter s pomočjo svetovnega spleta. Rezultat je izjemen tudi zaradi velike prednosti prvo uvrščene giuliette pred drugo in tretje uvrščenima audijem A1 ter citroënom DS3, ki sta prejela 12.46 % in 8.9 % glasov. Nagrado je na slavnostni podelitvi v palači Mezzanotte, sedežu milanske borze, prevzel izvršni direktor Alfa Romeo Automobiles Harald J. Wester.

V Nemčiji je bila giulietta prvič med nominiranci prestižne nagrade “Die Besten Autos”, ki jo podeljuje revija Auto Motor und Sport in je že osvojila prvo mesto v kategoriji kompaktnih vozil. Zmagovalca izberejo bralci revije, ki so v kategoriji “mini” nagrado že tretje leto zapored podelili modelu MiTo. Obe vozili sta bili v ospredju tudi na seznamu tujih vozil in sta tako dodali novi priznanji v zgodovino uspehov znamke Alfa Romeo pri izboru “Die Besten Autos”: od leta 1976 (ko je bila nagrada prvič podeljena), so bila vozila Alfa Romeo kar 29-krat nagrajena kot najboljša v svojih kategorijah.



Seznam nagrad in priznanj, ki sta jih v zadnjih mesecih prejela modela Giulietta in MiTo je že precej dolg. Alfa Romeo Giulietta je med drugim prejela naziv “Auto Europa 2011” (podeljuje UIGA – Združenje italijanskih avtomobilističnih novinarjev), se uvrstila na drugo mesto v izboru za Evropski avto leta 2011 in bila v omenjenem izboru na prvem mestu med konvencionalnimi motorji z notranjim izgorevanjem. Model Alfa MiTo je osvojil naziv “Auto Europa 2009” (leta 2008), čemur je sledilo več kot 20 mednarodnih priznanj, prejetih v državah od Italije do Nemčije, od Poljske do Francije in celo v Urugvaju.