Ford fiesta 1,0 ecoboost je »svetovni ženski avto leta«

Ponedeljek, 29 Julij 2013

Ford fiesta z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost je postala Women’s World Car of the Year (svetovni ženski avto leta), saj je žirantke navdušila z ‘vrhunskim videzom in občutkom’ ter izjemno varčnostjo, kar jo je v končnem izboru uvrstilo pred tekmece, med katerimi so bili Audi Allroad, Range Rover in Porsche Boxster S.

Strokovna žirija 18 novinark avtomobilskih medijev, ki je pri odločanju upoštevala dejavnike, kot so varnost, vrednost glede na ceno, estetski videz, prostornost, prijaznost do otrok, preprostost vožnje, barve, privlačnost in okoljski odtis, je prenovljeni ford fiesti podelila tudi naziv ‘svetovni ženski varčni avto leta 2013’.

Fiesta navdušuje s prestižnim videzom in občutkom,” je povedala britanska žirantka Victoria MacMillan Bell. “Če k temu dodamo še večkrat nagrajeni 1,0-litrski motor EcoBoost z varčnostjo in zmogljivostjo, ki presega vse, česar smo bili vajeni doslej, si ta žepna raketa brez dvoma zasluži zmago v vseh kategorijah, v katerih se pojavi.”

Že od samega začetka je bilo jasno, da je prenovljena fiesta z 1,0-litrskim motorjem EcoBoost pritegnila pozornost naše žirije novinark avtomobilskih medijev iz vseh delov sveta,” je povedala glavna sodnica v izboru svetovnega ženskega avta leta Sandy Myhre iz Nove Zelandije.

Aduti prenovljene fieste so: preoblikovana zunanjost in notranjost, inovativna funkcija Ford MyKey, 1,0-litrski motor EcoBoost – ‘mednarodni motor leta 2013 in 2012’ in še sedem motorjev z manj kot 100 g/km izpustov CO2. Poleg tega se firesta pohvali s 5 zvezdicami za varnost ter varnostnima sistemoma Ford SYNC s pomočjo v sili, ki potnike v primeru nezgode poveže s klicnim centrom lokalne reševalne službe, ter aktivnim zaviranjem pri majhni hitrosti, ki vozniku pomaga, da se izogne naletu pri počasni vožnji.

Priznanja petega izbora svetovnega ženskega avta leta bodo podelili oktobra v Londonu.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper