Ford spremenil barve med Tour de France

Torek, 08 Avgust 2017

Za Slovenijo je bil letos sloviti Tour de France zelo poseben zaradi izjemnega uspeha našega kolesarja Primoža Rogliča, ki nam je prikolesaril prvo etapno zmago in to težko presežemo s kakšnim pomembnejšim podatkom. A zanimiva se nam je zazdela tudi končna poteza Forda, ki je pokrovitelj zmagovalne ekipe Team Sky ter posledično močno na očeh javnosti.

Ford je na dirki Tour de France slavil še en uspešen nastop ekipe Team Sky in njenega glavnega kolesarja Chrisa Frooma. Medtem, ko je slednji na Champs-Élysées v Parizu slavil četrto zmago na slavni francoski pentlji, je Team Sky zmagal tudi kot najboljša ekipa. Ford, kot ekskluzivni dobavitelj osebnih in dostavnih vozil ekipe Team Sky, je zato v zadnji etapi dirke »prebarval« paleto svojih spremljevalnih vozil – od posebnega Focusa RS, preko karavanskih Mondeov, Kuge, Edga, S-maxa, do Turnea Custom in Transita. Običajno »športno« modro progo je nadomestila proga v zmagoviti kolesarski rumeni barvi. Majhna poteza, ki pa je pokazala na premišljen koncept spremljevalnih vozil.


 
Avtomobilske znamke so že od nekdaj spremljevalke kolesarskih prireditev in Tour de France je daleč najbolj odmevna športna prireditev na svetu. Medtem, ko glavno pokroviteljstvo Toura že 15 let suvereno drži Škoda, je zanimivo spremljati tudi ekipo Sky. Ford jo oskrbuje z vozili od leta 2016, v začetku letošnjega leta pa je partnerstvo podaljšal do konca leta 2019. Pred Fordom je za Britansko ekipo skrbel njihov bolj domači Jaguar in Tour de France izkoristil celo za predpremiero SUV-ja F-pace.

Dobro je, če lahko kolesarjenje in avtomobilizem na cestah potekata v sožitju, zato v glavni sezoni le ne pozabite, da si tudi navadni kolesarji na cesti zaslužijo svoj prostor.

Aleksander Praper