Harald Wester je novi izvršni direktor Alfa Romeo

Torek, 26 Januar 2010

Harald J. Wester je imenovan za novega izvršnega direktorja (CEO) Alfa Romeo Automobiles. Wester je zamenjal Sergia Cravera, ki bo odslej odgovoren za zasnovo in planiranje novih produktov.

G. Wester bo obdržal svoji trenutni funkciji tehničnega direktorja Fiat Group in Fiat Group Automobiles ter izvršnega direktorja za znamki Maserati in Abarth.

Izvršni direktor Fiat Group Sergio Marchionne je ob imenovanju povedal: “Z združitvijo znamk Alfa Romeo, Maserati in Abarth pod enim vodstvom želimo poudariti in okrepiti lastnosti, ki so skupne vsem trem znamkam, v smislu športnega značaja in zmogljivosti. Harald Wester, ki se je izkazal s prizadevanji na več frontah in ob tem dosegel optimalne rezultate, bo temu projektu prinesel svoje odlične vodstvene sposobnosti ter znanje in  bogate tehnične izkušnje. Sergio Cravero pa bo v svoji novi vlogi lahko popolnoma izkoristil svoje tehnično in komercialno znanje.”

Harald J. Wester

Harald J. Wester, rojen 26. februarja 1958 v nemškem mestu Linz am Rhein, je leta 1986 diplomiral iz strojništva na univerzi Braunschweig. Svojo profesionalno pot je začel v podjetju Volkswagen AG v Wolfsburgu, kjer je bil v letih od 1991 do 1995 generalni direktor oddelka za raziskave vozil in novih konceptov. Od 1995 do januarja 1999 je bil v podjetju Audi AG v Inglostadtu vodja porgrama za modele A2 in posebna vozila.

Sledila je zaposlitev v Ferrari S.p.A., kjer je bil direktor razvoja vse do leta 2002, ko je bil pri Magna Steyr AG imenovan za »Group President Engineering« in »Chief Technical Officer« (raziskave, razvoj in tehnologije).

Leta 2004 se je pridružil Fiat Group, kot tehnični direktor pri Fiat Group Automobiles in kasneje za ves Fiat Group. Poleg tega je avgusta 2008 postal izvršni direktor  Maserati S.p.A. in v januarju 2009 izvršni direktor Abarth & C. S.p.A.

 

Avto Triglav