Mazde3 prestale medcelinsko testno vožnjo

Nedelja, 15 September 2013

Osem novih mazd3 je pred pričetkom avtomobilskega salona v Frankfurtu uspešno izpolnilo svoje poslanstvo - po prevoženih 15.000 km so zaključile naporni maraton Hirošima-Frankfurt. Natanko v predvidenem času so prispele  v evropski razvojni center Mazda R&D, v kraju Oberursel, v neposredni bližini Frankfurta. Vse mazde so prestale ekspedicijo brez kakršnih koli okvar, sedaj pa so na ogled obiskovalcem avtomobilskega salona IAA Frankfurt.

Pretekli prispevki:

Novih mazd3 niso mogle zaustaviti niti skrite udarne jame niti kamni velikosti velikosti lubenice. Prav tako ne prevrnjeni tovornjaki, črede živine in številna gradbišča na cestah skozi katera se je bilo potrebno prebiti. Edina stvar, ki ji je uspelo preprečiti, da bi dve od osmih mazd3 prišle pravočasno na cilj je bila birokracija na beloruski meji. Če so bile predvsem v prvih etapah glavni problem razrite ceste, kasneje prav tako ni manjkalo razlogov za skrbi.

Kopenski del poti Mazda Route3 tour se je začel 3. avgusta, potem ko so vozila pripotovala z ladjo iz Japonske v Vladivostok. Pot jih je vodila z ruskega daljnega vzhoda preko dveh celin, devetih časovnih pasov in približno 30 mest. Med potjo so si posadke Mazd3 ogledale veliko zanimivosti, ustavili so se na meji med Azijo in Evropo in pogosto so jih spremljali ducati lokalnih navdušencev v svojih Mazdah. V zadnji etapi so obiskali štiri različna evropska glavna mesta – Moskvo, Minsk, Varšavo in Berlin. Trojke so privabljale nasmehe, odkrito radovednost in včasih so jim celo ploskali. Kljub praznim pnevmatikam in ostalim nadlogam so topli sprejemi in brezhibno delovanje avtomobilov dvigovali duha med posadkami na poti Mazda Route3.

Kakšna pustolovščina! Če povzamem, kaj me je najbolj osupnilo, bi rekel, da sodelovanje med domačini ob poti, udeleženci potovanja Mazda Route3, podporno ekipo in seveda vozili.” je izjavil organizator Sascha Postner, ki je spremljal potovanje od začetka do konca, od Vladivostoka do Frankfurta. “Nove mazde3 je užitek voziti in hkrati so še tako trpežne in zanesljive. Preizkusile so vse, kar jim Evrazija lahko nudi.”

Štiri izmed sodelujočih mazd3 so razstavljena na avtomobilskem salonu v Frankfurtu – ena na Mazdinem razstavnem prostoru (B12 v hali 9), ostala tri vozila pa na zunanjem, dvoriščnem delu razstavišča, ki bo posvečen poti Mazda Route3.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper